Diabetes indsamling 2012 JerryHørsholm og Fredensborg går sammen og samler ind til ’Støt børn med diabetes’

Søndag den 9. juni afholder Diabetesforeningen landsindsamling til fordel for børn med diabetes 1. Giv et par timer af din tid og støt børn med en kronisk sygdom.

Hver dag får mindst ét barn i Danmark konstateret diabetes 1. Forskerne ved endnu ikke, hvad der udløser sygdommen, og den kan derfor hverken forebygges eller helbredes. Sygdommen rammer oftest børn og unge.

Formanden for Diabetesforeningen Jerry Ritz i Hørsholm er indsamlingskoordinator i Hørsholm og Fredensborg Kommuner, og han opfordrer til, at man giver et bidrag, når man møder indsamlerne søndag den 9. juni.

”Diabetes 1 er en livslang sygdom, som kræver behandling og opmærksomhed døgnet rundt. Barnet skal stikkes mange gange hver dag – og nat – for at få målt blodsukker og få den livsnødvendige insulin. Sygdommen er en stor bekymring for både barnet og dets familie, som ofte har brug for hjælp, råd og vejledning til at håndtere livet med sygdommen”, fortæller Jerry Ritz.

Hvis du vil give et par timer af din tid søndag den 9. juni, kan du melde dig som indsamler til på telefon
66 12 90 06 eller e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Du kan også melde dig på www.diabetes.dk/indsamler

Diabetesforeningen hjælper børn og unge og deres familier med at hånd tere livet med sygdommen. Foreningen arrangerer bl.a. hvert år børne- og familiekurser om diabetes 1. Her kan børnene og deres forældre lære om, hvordan man lever med diabetes og møde andre familier med lignende udfordringer. Diabetesforeningen støtte naturligvis også diabetesforskningen.
Sidste år deltog Diabetesforeningen i Hørsholm for første gang i Landsindsamlingen og fik over 10.000 kroner i indsamlingsbøsserne. Jerry Ritz: ”Vi der var ude og samle ind oplevede en utrolig good-will omkring Diabetessagen og blev godt modtaget. Folk er godt klar over at netop børn med Diabetes type-1 har helt specielle levevilkår og vil gerne hjælpe dem og deres familier til en bedre hverdag.”

Diabetesforeningen mangler indsamlere

Lokalforeningen i Hørsholm er i år gået i tæt samarbejde med søsterforeningen i Fredensborg og udvider indsamlingsområdet betydeligt. Jerry Ritz: ”Vi har et rigtig godt samarbejde med bestyrelsen i Fredensborg Lokalforening og det er derfor naturligt, at vi samler kræfterne i forbindelse med landsindsamlingen Støt Børn med Diabetes. Formand for Fredensborg Lokalforening Berith John og den øvrige bestyrelse var straks med på ideen om at indsamle på tværs af kommunegrænsen. Vi håber at få så mange indsamlere, at vi kan komme ud på nogle af de rekreative områder hvor folk opholder sig om søndagen”.

Fakta om diabetes 1
Diabetes 1 er en sygdom, der overvejende rammer børn og unge. Sygdommen er kronisk og kræver behandling med insulin resten af livet. I gennemsnit får mindst ét barn om dagen konstateret diabetes 1 i Danmark, og af uforklarlige årsager er antallet stærkt stigende. Årsagen er stadig et mysterium. Man ved endnu ikke, hvad der udløser diabetes 1, og sygdommen kan derfor ikke forebygges. Diabetes 1 har intet med livsstil at gøre. Kilde: Diabetesforeningen

Billedtekst:
Søndag den 9. juni vil Diabetesforeningen samle ind til fordel for Børn med Diabetes. Den Sidste år deltog Diabetesforeningen i Hørsholm for første gang, i år samarbejder Hørsholm med søsterforeningen i Fredensborg og dækker hele regionen på tværs af kommunegrænsen. Her ses formand Jerry Ritz på gaden med indsamlingsbøssen i 2012, han håber at rigtig mange indsamlere fra begge kommuner vil melde sig.