Netradio

Søg på humleborg

Public acces

Tilsynsmyndighed

Støtteforening

Flere lokale nyheder

Samarbejdspartner

Humleborg er medlem af:

Borgmester Thomas Lykke Pedersen besøgte i begyndelsen af juni Albanien, Montenegro og Kosovo for at dele kommunens erfaringer på energi- og klimaområdet. 

Borgmesteren i selskab med Tiranas borgmester Erion Veliaj foran Udenrigsministeriets stand på konferencen i Albanien

Forud for besøget lå en invitation fra Udenrigsministeriet til borgmesteren om at deltage i en erhvervsdelegation sammen med bl.a. Grundfos, Danfoss og Novo Nordisk. På besøgene delte borgmester Thomas Lykke Pedersen sine erfaringer fra Fredensborg Kommune med "Smart Cities" samt kommunens resultater på energi- og klimaområdet.

"Der er stor forskel på Danmark og Albanien, Kosovo og Montenegro. Men udfordringerne på klimaområdet er de samme. Det gælder for alle om smartest muligt at reducere CO2-udslippet og håndtere klimaforandringerne", siger Thomas Lykke Pedersen, og uddyber:

"De tre lande har fuld fart på og har store ambitioner - også i forhold til at sikre en bæredygtig vækst. Derfor var det en stor og god oplevelse at dele vores mange erfaringer fra Fredensborg Kommune med lokale virksomheder, borgmestre og ministre", siger Thomas Lykke Pedersen om besøgene den 6.-8. juni.

"Jeg fortalte bl.a. om, hvordan vi har reduceret kommunens CO2-udslip med 38 pct. siden 2008 og hvordan vi bistår boligejere og virksomheder med at opnå samme resultater - til gavn for både klima og økonomi".