Kom til Arkitekturens dag i Humlebæk lørdag den 7. oktober fra kl. 10 - 15. Gennem en række gratis, familievenlige aktiviteter sætter vi fokus på Humlebæks særkender og stedsidentitet.  

Deltag i en Humlebæk-quiz, tag på byvandring og hør om dengang jernbanen kom til byen, tegn dit særlige sted i familieworkshoppen, tag på guidet cykeltur i Humlebæk og omegn eller besøg Louisianas hemmelige steder i en familieomvisning.

Dagens program fra 10 til 15

10.00-15.00: Kig forbi teltet i parkanlægget ud for Humlebæk Station - og Søstrenes Loppemarked ved siden af.
10.00-10.05: Oplæg om arkitekturpolitikken ved udvalgsformand Lars Simonsen
10.05-10.30: Humlebæk-quiz med kaffe og kage
10.30-12.00: Da jernbanen kom til byen – byvandring ved Peter Heiberg
10.30-15.00: Tegn dit særlige sted – familieworkshop ved Stine Juul
10.30-13.30: Guidet cykeltur i Humlebæk og omegn
11.00-17.00: Mini-huse-byggeværksted – Louisiana Børnehus
12.00-13.00: Familieomvisning i Louisianas hemmelige steder
13.30-15.00: Da jernbanen kom til byen – byvandring ved Peter Heiberg
14.00-15.00: Familieomvisning i Louisianas hemmelige steder

Vi er i parkanlægget foran Humlebæk Station
Vi rejser et telt i parkanlægget foran Humlebæk Station, som vil danne mødested for dagens aktiviteter.

Her kan du også se forbi i løbet af dagen til en kop kaffe og blive klogere på Fredensborg Kommunes arkitekturpolitik, hvor lokal identitet har en fremtrædende plads.

Kom forbi og få et nyt blik på din by!

Humlebæk-quiz

Hvor godt kender du egentlig din by?

Vi skyder Arkitekturens Dag i gang på hyggelig vis med en Humlebæk-quiz! Her får publikum sammen med et skarpt panel af lokale eksperter mulighed for at sætte deres lokalkendskab på spil og måske blive klogere på byens historier. Vi byder på kaffe og kage til de fremmødte.

Det foregår i teltet kl 10.00.

Da jernbanen kom til Humlebæk – byvandring ved Peter Heiberg

En af de mest afgørende begivenheder for Humlebæks udvikling var anlæggelsen af Kystbanen.

Med den udviklede byen sig fra at være et afsidesliggende fiskerleje til en moderne stationsby, hvilket i dén grad har sat spor i byens arkitektur.

Tag med på arkitekturbyvandring om jernbanen og den frihed, den medførte for Humlebæks borgere med Peter Heiberg fra Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening.

Byvandringen starter ved teltet ad to omgange: kl. 10.30-12 ca. og igen kl. 13.30-15. ca.

OBS: Byvandringen er gratis, men tilmelding er nødvendig. Send en e-mail med navn, telefonnummer og det tidspunkt, du ønsker at deltage, til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og skriv "byvandring" i emnefeltet.

Guidet cykeltur i Humlebæk og omegn

Tag med på cykeltur rundt i Humlebæks skønne landskab og få motion til både benene og hovedet!

På ruten udforsker vi nogle af Humlebæk og omegns helt særlige steder med oplæg fra skrappe lokale videnspersoner. Undervejs holder vi frokostpause, hvor vi spiser vores medbragte madpakker.

fgang er kl. 10.30 fra parkanlægget ved teltet, og vi er hjemme igen ca. kl. 13.30. Ruten er knap 20 km lang, så alle kan være med – også børn!

Tag tøj med efter vejret, vi regner med at gennemføre uanset vejret. OBS: Cykelturen er gratis, men der er begrænsede pladser, så tilmelding er nødvendig. Send en e-mail med navn og telefonnummer til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og skriv "cykeltur" i emnefeltet.

Tegn dit særlige sted – familieworkshop ved kunstner Stine Juul

Hvor er det bedste sted at samle kastanjer? At stå på rulleskøjter? Hvilket hus er det flotteste i Humlebæk?

Kunstner og underviser på billedskolen Ragnarok, Stine Juul, inviterer børn og voksne til at sætte kreativiteten fri og gennem blyant og papir omsætte deres yndlingssteder i Humlebæk til et fælles kunstværk.

Workshoppen foregår i teltet i parkanlægget og starter kl 10.30. Man er velkommen indtil kl 15.

Aktiviteter i Louisiana Børnehus

Familieomvisning i Louisianas hemmelige steder kl.12 -13 og kl.14-15.
Selvom Louisiana er en af Humlebæks mest kendte bygninger, rummer museet og området omkring også mange hemmelige steder og skjulte afkroge. Tag mor og far med på omvisning og udforsk Louisianas arkitektur og hemmelige steder sammen med en kunstformidler. Her kan du tegne og høre historierne bag huset. Du er naturligvis også velkommen uden børn.

Mini-huse byggeværksted kl. 11 -17

Også de store arkitekter er begyndt i det små! Louisiana Børnehus åbner for en byggeworkshop, hvor fremtidens arkitekter med limpistol kan bygge deres eget Louisiana-inspirerede mini-hus af sorte tændstikker, små træer og bølgepap.

OBS: Aktiviteterne på Louisiana er gratis for børn, voksne skal betale entre til museet.

Temaet for Arkitekturens dag

Hvilke kvaliteter gør et sted til noget særligt? Måske har vi en fornemmelse for, hvorfor vi holder særligt meget af en bestemt park eller gade i en by, men hvor tit taler vi egentligt om de steder, der omgiver os, og hvad de betyder for os?

Arkitektur handler også om lokal identitet, om hvordan byrummet opleves og hvilke følelser der knytter sig til ens lokalmiljø. Til Arkitekturens Dag 2017, ønsker Fredensborg Kommune at opfordre og inspirere Humlebæks borgere til at tænke over, hvad det er, der gør deres by til et særligt sted.

Med en række gratis, familievenlige aktiviteter sætter vi fokus på Humlebæks særkender og sætter byen og området under lup.