Scoop for lokalforening af få præsentation af det nye Steno Diabetes Center

Diabetesforeningen for Hørsholm-Fredensborg har gjort et scoop ved at få professor Allan Flyvbjerg, en af de største kapaciteter på diabetesområdet til at komme til Hørsholm.

Han gæster Hørsholm onsdag den 22. februar kl. 19 i Hørsholm Sognegård ved et arrangement som er åbent for alle interesserede.

Som bekendt for de fleste har Region Hovedstaden og Novo Nordisk Fonden sammen investeret massivt i et nyt stort diabetescenter, Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC), med et samlet budget på 4,3 mia. kr. for de næste 12 år.

Som nytiltrådt Centerdirektør for SDCC vil Allan Flyvbjerg uddybe de muligheder, den nye satsning får for børn, unge og voksne i Region Hovedstaden.

Med satsningen er det visionen at løfte kvaliteten af diabetesbehandlingen i hele Region Hovedstaden. Det er således ambitionen at tilbyde den bedste behandling til alle personer med diabetes i regionen, samt at være et af verdens førende miljøer inden for klinisk diabetesforskning, uddannelse og sundhedsfremme.

Allan Flyvbjergs har stor nationale og internationale erfaring inden for diabetes, både som diabeteslæge, forsker, vejleder, underviser og som tidligere formand for Diabetesforeningen igennem 11 år. Endvidere har han mangeårig ledelseserfaring, ikke mindst gennem de sidste 6 års ansættelse som dekan for landets næststørste sundhedsvidenskabelige fakultet ved Aarhus Universitet.


”Det er vores helt klare opfattelse, at Allan Flyvbjerg i sin nye stilling fremover får stor betydning for diabetesbehandlingen i Region Hovedstaden, vi er derfor meget stolte over at det er lykkedes at få ham hertil” siger Jerry Ritz formand for Diabetes Lokalforenings bestyrelse.


Jerry Ritz fortæller at Allan Flyvbjerg også spillede en central rolle, da han i 2009 to initiativ til at stifte lokalforeningen for Hørsholm som siden er sammenlagt med Fredensborg og i dag har næsten 800 medlemmer. ”Jeg mødte Allan til et diabetes-arrangement i Hundested og der lavede vi en aftale om, at jeg skulle starte lokalforeningen op så ville han komme hertil så snart der var mulighed for det” siger Jerry Ritz. Hvilket han gjorde i 2010, dengang var der fuldt hus i Sognegården og nu små syv år efter forventer Ritz af der igen bliver rift om billetterne.


Lang karriere indenfor diabetes
Den nye centerdirektør har en imponerende videnskabelig karriere bag sig med tæt ved 600 videnskabelige artikler indenfor diabetes og relaterede følgesygdomme. Han har modtaget en lang række nationale og internationale anerkendelser for sit arbejde og har mangeårig erfaring indenfor undervisning af såvel sundhedsfaglige som patienter og pårørende.


I Allan Flyvbjergs tid som formand for Diabetesforeningen blev en national handleplan for diabetes søsat og han medvirkede til, at FN i 2006 vedtog en særlig global indsats overfor diabetes. Selvom Flyvbjerg de sidste 6 år har arbejdet som dekan, har han ikke sluppet sit fokus på diabetes. Han har fortsat publiceret videnskabelige artikler indenfor området og han har netop, sammen med kollegaer fra Singapore, England og USA, lagt sidste hånd på en international lærebog om diabetes, der udkommer i begyndelsen af 2017.


Tilmelding nødvendig
Det er stor interesse for mødet, flere lokale sundhedspolitikere i Hørsholm og Fredensborg bl.a. Anne Ehrenreich, Thorkild Gruelund og Thomas Elgaard Larsen har meddelt at de deltager.


Foreningen byder på et let traktement derfor er tilmelding nødvendig og skal ske på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 45 86 66 55.

Det er gratis for medlemmer, andre skal betale 70 kr. som ud over adgang giver medlemskab for resten af 2017 og en gratis Diabetes-kogebog.


Efter foredraget afholder foreningen ordinære generalforsamling.

FAKTA
Diabetes Lokalforening for Hørsholm blev stiftet i 2009 efter nogle år uden lokalafdeling, i 2015 blev den sammenlagt med lokalforeningen for Fredensborg. Det skønnes at der i dag er mellem 3700 og 4000 diabetikere i de to kommuner, heraf er 800 mellem af foreningen, som har været i stærk fremgang de senere år med højtprofilerede arrangementer med bl.a. Chris MacDonald, Bente Klarlund og Christian Bitz.


I Danmark var 320.545 personer diagnosticeret med diabetes pr. 31. december 2012. Det svarer til godt 5,7% af befolkningen og en fordobling af antallet af diabetikere på 10 år. I 2025 vil over 600.000 danskere have en diabetesdiagnose.


200.000 danskere ved endnu ikke, at de har type 2-diabetes. 750.000 danskere skønnes at have forstadie til diabetes (prædiabetes). 1 ud af 18 danskere har diabetes. I gennemsnit får 79 danskere hver dag konstateret diabetes. Antallet af diabetikere er fordoblet på 10 år Diabetes koster det danske samfund omkring 86 mio. kr. om dagen.