Kulturudvalget i Fredensborg Kommune har udskrevet en filmkonkurrence for unge, så har du en filmspire i maven eller elsker du at producere film, er det måske noget for dig? 

I dag kan alle lave en film med kameraet i deres smartphone – og kreativiteten er overvældende.Så måske bor den næste Oscar-vindende filminstruktør i Fredensborg Kommune? Sikkert er det i hvert fald, at Kulturudvalget nu udlover 1.500 kr. i præmie til den bedste film, som en af kommunens unge producerer.

”Jeg bliver gang på gang imponeret over, hvor dygtige og kreative de unge er med deres kameraer. I Kulturudvalget er vi derfor nysgerrige på, hvad vi får at se, når vi sætter en god præmie på højkant i denne filmkonkurrence”, siger Bo Hilsted, der er næstformand for Kulturudvalget.

”Vi stiller ingen krav til indhold eller tema. Den færdige film skal blot være på 5-10 minutter. Producenten skal være mellem 12 og 25 år og bo i Fredensborg Kommune”, siger Bo Hilsted, der allerede ser frem til den store gallaaften i Humle Bio tirsdag den 29. november, hvor alle filmene bliver vist og vinderen kåret.

Inden da bliver alle de indsendte film offentliggjort på filmkonkurrencens egen YouTube-kanal, hvor man både kan se og kommentere filmene.

Fristen for at indsende film er den 8. november og dommerkomitéen består af:

Bo Hilsted (A), næstformand i Kulturudvalget
Emil Nørholm, kreativ direktør for Humle Bio
Jeanette Jensen, bibliotekar på Nivå Bibliotek

Læs nærmere på www.fredensborg.dk/filmkonkurrence  om, hvordan man indsender sit bidrag til konkurrencen