Det er ofte svært at indføre nye it-systemer – også på skolerne. Men elever og lærere i Fredensborg Kommune får nu hjælp fra den nye it-patrulje med i alt 245 elever, som er uddannet af Microsoft og Skolebordet.dk sammen med deres lærere.

Alle elever i it-patruljen har i løbet af september været på kursus hos Microsoft Danmark i Lyngby. Da holdet fra Fredensborg Skole holdt en velfortjent frokostpause, kom borgmester Thomas Lykke Pedersen på besøg:

”Jeg er imponeret over, hvor professionelt og engageret alle går ind i dette projekt. Der er ingen tvivl om, at vores dygtige elever i den nye it-patrulje kan hjælpe deres kammerater og dermed også lærerne, så det fremover bliver langt lettere at integrere it som en naturlig del af undervisningen på skolerne”, siger Thomas Lykke Pedersen.

It-patruljen består af udvalgte elever fra alle kommunens skoler, som hjælper lærere og elever med fx at få nye it-systemer op at køre. Eleverne i it-patruljen er dermed en slags medlærere, som hjælper til på deres egen skole. I første omgang handler det om at få to nye systemer til at køre: Skolebordet og Microsoft Office 365.

Et helt nyt skolesystem fra sommerferien Ved starten af dette skoleår har Fredensborg Kommune indført et nyt skolesystem, som består af Skolebordet og Microsoft Office 365.

Skolebordet er skolernes nye online-dokumentværksted. Her skal eleverne oprette, dele og aflevere opgaver, og her retter lærerne elevernes opgaver. Skolebordet fungerer som en brugerflade oven på Office 365 og styrer, hvordan eleverne bruger Office-pakken, når de skal arbejde med opgaver.

Office 365 er Office-pakken i skyen, hvor elever og lærere arbejder med Office-pakken det meste af tiden. Alle elever og lærere kan dog også hver downloade fem Office-pakker til deres pc, smartphone eller tablet.

”Som noget nyt kan alle elever gemme og hente deres skoledokumenter i ’skyen’. Dermed får de adgang til alle deres dokumenter, uanset om de er hjemme eller på skolen. De skal blot have en internetadgang til deres telefon, tablet eller pc”, siger Morten Ovesen, pædagogisk uddannelseschef hos Microsoft Danmark.