Børnene i Fredensborg får den 10. april en ny legeskulptur midt i byen.

Skulpturen er midlertidig og det første skridt i projektet ”Leg,Læring og Legender – en kongelig slotslegeplads”.

Bag projektet står tre fredensborgere - Camilla Fiksak Petersen, Tora Ribers og Marie-Louise Widding - som er gået sammen om at opfylde drømmen om en ny legeplads i byen.

Projektet har fået vinger med en bevilling på 37.000 kr. fra en ny pulje i byudviklingsprojektet ”Mit Fredensborg” under Plan-, Miljø- og Klimaudvalget.


”Legeskulpturen består af en labyrint og et hævet plateau, hvor man kan sidde og nyde de grønne omgivelser. Vores tanke med de midlertidige installationer er at aktivere ideen om en legeplads bredt i byen og samtidig at undersøge hvordan det kongelige tema kan tænkes ind i legepladsens elementer”, siger Camilla Fiksak Petersen, som håber, at mange børn og voksne kommer til indvielsen søndag den 10. april kl. 14.

Formand for Plan, - Miljø- og Klimaudvalget Lars Simonsen værdsætter de tre borgeres initiativ:

”Jeg er glad for, at de på denne måde griber mulighederne og engagerer sig i deres nærmiljø, så vi får mere attraktive og levende byer.

Og med denne pulje har vi mulighed for at afprøve nogle idéer her og nu, inden vi beslutter os for permanente løsninger”, siger Lars Simonsen og opfordrer flere borgere til at søge støtte til projekter i Fredensborg, idet der er godt 80.000 kr. tilbage i puljen.

Puljen skal anvendes til borgernes egne projekter og aktiviteter, der tager afsæt i og gerne udvikler fokusområderne fra vinderprojektet i bymidtekonkurrencen ”Fremtidens Fredensborg”.

Konkurrencen blev gennemført i 2014 med støtte fra Realdania. Vinderprojektet er tegnet af Kristine Jensens Tegnestue og har bl.a. fokus på at kickstarte bylivet omkring Fredensborg Bio og Langedammen.