Tirsdag den 17. maj havde Fredensborg Kommuine i anledning af Fredensborg by og slots 300-års jubilæum og indvielsen af den nye amfiscene i Langedammen inviteret til Fredensborgdagen. Det blev en hyggelig eftermiddag med koncert, gadeteater og aktiviteter for børn og voksne.

Mandag den 30. maj indvierer Fredensborg Kommune borgerne til Græstedgård Naturområde, som er et nyt kommunalt frirum for naturen og borgerne på de tidligere landbrugsarealerdet på Græstedgårdsvej 1 i Kokkedal. Der er officiel invielse kl. 16.00.

Den 1. juni 2022 skal du stemme ja eller nej til, at Danmark kan deltage i det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar ved at afskaffe EU-forsvarsforbeholdet. I Fredensborg Kommune er der otte afstemningssteder. I Karlebo er kroen skiftet ud med kirken.

Lørdag den 7. maj 2022 åbnede sejl-sæsonen på Esrum Sø med de to historiske både Rolf og Viking. Dagen blev markeret med en festlig reception efter 2 år med corona restriktioner.

Den 1. juni skal vi stemme om forsvarsforbeholdet. Men hvad indeholder det forbehold, hvorfor har vi det og hvordan vil det se ud bagefter? Det kan du få svar på onsdag den 18. maj kl. 14.00 i Humlebæk Dagcenter, når Mette Frobenius ligger vejen forbi.

Når ældre mennesker falder i hjemmet eller på fortovet, rammer det desværre ofte både deres fysiske og psykiske helbred. Derfor har kommunen særligt fokus på at forebygge fald.

I 2022 kan Fredensborg by fejre 300 års jubilæum. Det er 300 år siden, at Frederik 4. fik bygget Fredensborg Slot, og fundamentet til Fredensborg By opstod. Det bliver fejret med invielse af en ny amfi-scene, musik og cirkus.

Igen i år åbner Dagcenteret Lindehuset dørene for deres årlige forårsudstilling. Den kan ses i dagcentrets lokaler fredag den 6. maj kl. 13.00 til 15.00.

Byrådet i Fredensborg Kommune har fundet den nye kommunal-direktør inden for egne rækker. Mads Toftegaard er fra 1. juni ansat som ny kommunaldirektør i Fredensborg Kommune. Det besluttede et enigt byråd mandag aften.

MitID, pas, ukrainske flygtninge og folkeafstemning giver ventetid på rådhuset. Kombinationen af disse nye større tidskrævende arbejdsopgaver betyder, at der i disse måneder er et stort ekstra pres på kommunens Borgerservice på rådhuset.

Fredensborg Kommune inviterer til borgermøde onsdag den 18. maj om forslag til lokalplan K107 for Kokkedal bymidte syd – også kendt som FORMAT projektet.

Fredag formiddag blev Under Kronen i Fredensborg indviet. Stedet fungere fremover som vaffelhus, udstillingslokale, turistinformation og som kommunens Port ind i nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Økonomiudvalget i Fredensborg kommune blev på deres seneste møde, den 19. april, orienteret om modtagelse af fordrevne fra Ukraine i Fredensborg Kommune herunder mulig indkvatering og håndtering vedr. skole, daginstitutioner og beskæftigelse.