500 lærere og pædagoger fra Fredensborg tog torsdag fat på et treårigt udviklingsforløb indenfor digital innovation og fremtidens Makerspaces på skolerne i kommunen. 

Karlebo havde i weekenden for 89. gang sommerfest i landsbyen, den var arrangeret af Karlebo If og ved samme lejlighed blev Johnny Handreck kåret som årets KIFer.

Der var fremmøde fra Karlebo Landsbylaug, Karlebo IF, Fredensborg Byråd og sågar gæster fra Viborg, da en af de fem granitbænke, som var gave til Dronning Margrethe i anledning af hendes 50 års regentjubilæum.

Tirsdag eftermiddag var Benediktevej i Fredensborg spærrer at diverse udrykningskøretøjer. Baggrunden for opbuddet af brandbiler med mere, skyltes ild i en lastbil. Benediktevej var spærret lige ved Benediktehjemmet, men det var altså ikke her, at der var brand.

Esrum Sø Rundt bliver noget helt særligt i år, da vi kan markere hele 3 jubilæer i byen: Motionsløbet Esrum Sø Rundt har 50 års jubilæum, H.M. Dronning Margrethe II har 50 års regent jubilæum, og Fredensborg By har 300 års fødselsdag.

Mandag 1. august blev Olav Bruun Andersen hædret ved en reception på Fredensborg Brandstation.Omkring 100 gæster deltog da borgmester Thomas Lykke Pedersen overrakte et diplom og en fin kongelig medalje  i anledningen af 25 års jubilæet.

Hvis du er interesseret i at høre om den kommende natur i Nivå Bymidte, lære om lokale arter og være med til at indsamle frø, der skal plantes ud i bymidten, skal du komme til frøindsamling søndag den 21. august kl. 14 til 15.30.

I samarbejde med Fredensborg Kommune inviterer Kulturhuset Fredensborg Gamle Bio naboer, genboer og andre interesserede til møde onsdag den 10. august 2022 kl. 19.00 – 21.00 i Gamle Bio.

I år begynder 520 børn på skoler i Fredensborg Kommune – og dem skal vi alle passe på. Undersøgelser viser, at antallet af biler omkring skolen, høj fart og manglende hensyn kan skabe utrygge situationer for skolebørn og deres forældre.

Efter en periode med alger i Esrum Sø, kan man igen få sig en dukkert. Vandet er igen normalt for årstiden. Det gælder for alle badesteder også i Øresund, at når vejret og vandet er varmt, så kan der komme perioder med alger.

Sommer er lig med bade-sæsone men det varme og stille vejr har sat gang i algerne i Esrum Sø.  Desværre er der i øjeblikket en stor mængde alger i  søen langs søbredden og derfor  frarådes badning  i den del af søen der ligger i  Fredensborg Kommune.

Norfors har lagt en ambitiøs plan for udbygning af fjernvarme i Fredensborg Kommune og de fire andre ejerkommuner. Med den omfattende udbygningsplan vil Norfors og ejerkommunerne sikre grøn fjernvarme for borgere og virksomheder i området. Udbygningen, der kræver en investering på over 4 mia. kr., vil fordoble det nuværende fjernvarmesystem og vil give næsten 2/3 af husstandene i Fredensborg Kommune mulighed for at vælge klimavenlig fjernvarme, når planen er fuldt udrullet.

Per Gyrum Skolen får nu opfyldt sit ønske om at kunne samle hele skolen ét sted.