Materialerne er nemlig det centrale i Tara Donovans arbejder. 

Mette Marcus er kurator på den lille, men meget imponerende udstilling, som viser, at enkelte materialer fra dagligdagen kan skabe seværdig og tankevækkende kunst.

Det er første gang, Tara Donovan (New York, 1969) udstiller i Europa. Hvert kunstværk består kun af et materiale: folietape, sugerør, glas, paptallerkener eller knapper.

Første værk, som møder den besøgende, er et over to meter langt ”akvarium” fyldt med båndpasta, som bølger op og ned. Derefter følger tre kæmpeterninger, en med tandstikker, en med knappenåle og en med revnet splintfrit glas. Alt er stablet op i præcise terninger, uden brug af lim, hvilket allerede på åbningsdagen kunne ses på gulvet rundt om terningerne, hvor besøgende var kommet til at skubbe tandstikker og knappenåle ned på gulvet.

Mette Marcus kommenterede ved udstillingens åbning terningernes forgængelighed: - Efter udstillingen fejer vi dem op, og så eksisterer de ikke mere.

Udstillingens mest imponerende kunstværk er en hel væg med tusinder af hvide sugerør. Sugerørne stiger og falder i bløde former, der får lyset til at changere og giver den store, hvide væg sit helt eget liv.

Et andet af Donovans værker består af foldet tyndt plastikfolie, der danner kugler i forskellige størrelser, og som er sat sammen til en kæmpe skulptur, som mest minder om et fotografi af en bakterie.

Andre værker består af små tårne af limerede knapper, paptallerkener og polyesterstænger. Det hele er sat sammen til overraskende skulpturer, men altid med materialerne i centrum.

 

Tara Donovans værker kan se på Louisiana frem til 20. maj. Derefter fortsætter udstillingen til Arp Museum i Tyskland.

{jcomments on}