Drømmende melodier møder elektroniske grooves, når den danske jazzduo Svaneborg Kardyb giver koncert søndag 29. januar kl. 16.00 på Nødebo Kro. Duoen gjorde sig bemærket ved Danish Music Award Jazz i 2019 ved både at modtage prisen for Årets Nye Talent og Årets Danske Jazzkomponist.

Den danske jazzduo Svaneborg Kardyb er et af dansk jazz’ nyeste skud på stammen. Efter udgivelsen af duoens debutalbum ”Knob” i foråret 2019 fulgte et hæsblæsende år med massiv opmærksomhed og anmelderroste koncerter i både ind- og udland. Ved overrækkelsen af Danish Music Award blev de rost for deres ”meditative grooves, deres naturlige tilgang til melodi og den udsøgte interaktion imellem dem”.

I efteråret 2020 udgav duoen opfølgeren ”Haven” som en hyldest til naturen. De har forsøgt at indfange stemninger fra naturen ved blandt andet at bruge deres bedsteforældres sønderjyske og nordjyske stemmer, ligesom de har brugt lyden af et drømmende vindspil i en kolonihave. Musikken er skabt i de tidligste morgener, over den sorteste kaffe og er minimalistisk med et luftigt sfærisk udtryk, hvor elektronisk og akustisk lyd forenes, og hvor fængende melodier møder nordiske stemninger i et drømmende groovy univers.

Duen består af keyboardspilleren Nikolaj Svaneborg og trommeslageren Jonas Kardyb, og de to musikere skaber et unikt og behageligt univers helt blottet for show-off. Det er et afslappet helle, et mærkbart nærvær og en umiddelbar glæde, der fremelskes på keys og trommer med udsøgt teknisk snilde.

Billetterne til koncerten koster 150 kr. ved indgangen og 140 kr. + gebyr i forsalg på forsamlingshusets hjemmeside www.noedebo-kro.dk. Gratis adgang med årskort.