Hvordan man får sat melodi til en tekst? Det kan man få svar på onsdag 25. januar kl. 19.30 i forsamlingshuset Nødebo Kro, når komponist, korleder, underviser i musik og tv-vært Katrine Muff kommer til Nødebo og fortæller om, hvordan det er at sætte musik til tekster.

Og under Katrines ledelse synges nogle af de sange, hun har fået med i den nye udgave af Højskolesangbogen.

Katrine Muff kunne synge, før hun kunne gå. Hun memorerede ordene i salmerne, før hun havde lært at læse. Og hun skrålede højt med familien og med Anne, Sanne og Lis. Katrine Muffs umiddelbare kærlighed til musikken har altid fulgt hende og givet hende soundtracks til alle livets op- og nedture. Den har bragt hende fra skolebænken på Rytmisk Musikkonservatorium i København til korsanger for sangerinden Oh Land og sangcoach i X-Factor. Den har åbnet dørene til Johan Borups Højskole, hvor hun både fungerede som musiklærer og leder af højskolens kor. Og så har den fået hende ind på skærmen og ud i de danske stuer som hele Danmarks korleder.

Senest har hun under corona epidemien fået hele Danmark med, når hun sammen med Johannes Langkilde har ladet sangglæden strømme ud gennem vores TV skærme til "Fællessang - hver for sig" fredag aften på DR. Hun fik sin debut som ukrukket og tålmodig sangcoach og TV-vært i DR-programserien ”Syng med! Fra skrål til skønsang”. Her gav hun deltagere uden en tone i livet mod på at synge med. Hun var senere vært på “Danmark synger julen ind” og “Live fra Højskolesangbogen" sammen med Mathias Hammer.

Det er dog ikke kun kærligheden til andres musik, der har fået lov at præge Katrine Muffs karriere.
I 2015 tog hun således sine første spæde skridt som komponist, og på trods af sit uvenskab med noder har hun blandt andet komponeret musik til tekster af Suzanne Brøgger, Hans Anker Jørgensen og ikke mindst Stine Pilgaard. Katrine Muffs kompositioner er endt som fem sange i Kirkesangbogen (2017) og fem melodier i den nye udgave af Højskolesangbogen (2020). Samarbejdet med Stine Pilgaard er indtil videre fortsat ud i to højskolesange og albummet ”De korte sætningers land”, hvor Muff har komponeret melodier til sangene i Pilgaards roman ”Meter i sekundet”. I efteråret 2021 blev netop dét samarbejde hyldet med Den Folkelige Sangs Pris

Katrines passion for formidling, toner og fællesskabet om at synge smitter, når hun fortæller ærligt og humoristisk om at være tro mod sin egen stemme og om mødet med fællesskabet i musikken. Oplev det selv, når hun kommer på Nødebo Kro.

Billetter til foredraget koster 100 kr. ved indgangen og 90 kr. i forsalg på forsamlingshusets hjemmeside www.noedebo-kro.dk. Gratis adgang med årskort.