Kunstmuseet Louisiana, indleder 2023 med en omfattende udstilling med den indiske fotograf Gauri Gill (f. 1970). Her præsenteres flere end 200 fotografier fra kunstnerens mest centrale serier, der skildrer mennesker og samfund uden for Indiens storbyer.

Fra sin base i New Delhi er Gauri Gill for alvor slået igennem på den internationale kunstscene med et originalt værk, der blander adskillige fotografiske genrer og kommunikerer med både poesi, humor, politisk kant og menneskelig indlevelse. Portrættet og de nære relationer med de portrætterede er gennemgående i Gills arbejde, både når hun arbejder i sort-hvidt og farve. 

Mangfoldige emner væver sig sammen i værkerne: Identitet, køns- og klassehierarkier i det indiske samfund, migration og kulturelle tilhørsforhold, skævvridningen mellem centrum og periferi - og mellem kapitalisme og kulturelle rødder. Gauri Gill placerer det moderne Indiens udenforstående - de glemte, gemte, oversete og udstødte - midt i billedet. Og dermed i vores synsfelt. 

Udstillingen er arrangeret af Schirn Kunsthalle, Frankfurt, i samarbejde med Louisiana Museum of Modern Art, Humlebæk og kan ses i perioden 26. januar til 10. april