Julen på Malerisamlingen indledes første søndag i advent 27. november med familieomvisning i sanselige malerier og engleværksted. Herefter byder december måned på Julekoncerter med Fredensborg Slotskirkes Pigekor og oplæsning af 'Legenden om juleroserne' ved skuespiller Bodil Jørgensen.

Man kan også besøge strikkeklubben og gå julen i møde med hjemmestrikkede sjaler eller deltage i fællessang og fællesspisning. Tre weekender i december åbner museet Bergia-salen, hvor gæsterne kan holde julefrokost med familie og venner og nyde en flerretters julemenu på museet.

Og så kan børnene tage nattøj på og bamse under armen, når der er stjerneskudstur og fortællinger om universets hemmeligheder 14. december, mens meteorregnen Geminiderne - i skyfrit vejr - lyser himlen op.

Børnene kan hver dag gå på opdagelse i museets aktuelle særudstilling med Sofonisba og løse opgaver undervejs, klæde sig ud i renæssancedragter og farvelægge tegninger ved børnebordet.

De lokale blå spejdere fra De Vilde Svaner står traditionen tro klar med juletræssalg foran museet hver weekend kl. 10-16 fra den 24. november til 18. december.

DET SKER:

Første søndag i advent 27. november
kl. 11.15-12
Familieomvisning: Sanselige malerier
Hvordan mon englevinger føles - og hvor langt er stoffet på en pibekrave? Museets undervisningsansvarlige inviterer børnene og deres voksne med på en omvisning i de sanselige malerier.
Gratis for årskortholdere, gæster under 18 år eller når entréen er betalt.

KL. 12-15
Engleværksted
Vinger, en fin blondekant og måske en glorie i guldglimmer? Museets engleværksted gemmer på alskens materialer, som børn og voksne kan klippe i, lime, tegne på - og skabe deres unikke juleengle til træet eller gaver.
Gratis for årskortholdere, gæster under 18 år eller når entréen er betalt. 

 

Alle tirsdage kl. 15-17
Strikkekreds
Kom og strik sammen med andre i museets havefoyer, hvor strikkekredsen denne vinter strikker sjaler. Der er gode råd at hente for både habile strikkere og ivrige nybegyndere - tovholder på strikkeklubben er Birgitte Breuning, som har skrevet flere bøger om strik og andet håndarbejde.
Strikkekredsen er gratis - alle er velkomne.

 

Julefrokost på museet
Tre weekender i december kl. 13-16
Her kan I samles med dem, I holder af, og holde jeres julefrokost på museet. Julefrokosten serveres ved julepyntede borde i museets Bergia sal og kan bookes de første tre weekender i december: 3.- 4. december, 10.-11. december og 17.-18. december.
Pris: 375 kr. / Børn 125 kr. Læs menu og book på nivaagaard.dk

 

Onsdag 7. december kl. 17.30
Fællessang og fællesspisning
Kom alene eller med ledsager, med eller uden sangevner - og lyst til hyggeligt samvær omkring maden. Fællessang og fællesspisning
finder sted ved langborde i museets Havefoyer - med sang den første halve times tid inden fællesspisningen, som akkompagneres af klaverspil.
Pris: 160 kr. inkl. aftenens ret / 85 kr. for børn op til 12 år. 10% for årskortholdere.
Bestil via nivaagaard.dk

 

Torsdag 8. december kl. 17 og kl. 19
Julekoncerter med Fredensborg Slotskirkes Pigekor
Julen synges traditionen tro ind på Nivaagaards Malerisamling ved de dygtige sangere fra Fredensborg Slotskirkes Pigekor. Denne aften vil deres smukke sang fylde udstillingssalene i Gl. Afdeling ved to koncerter henholdsvis kl. 17 og kl. 19.
Pris: 150 kr. inkl. entre til museets udstillinger / 30% for årskortholdere.
Cafeen serverer aftenens ret med juletema til 160 kr. / 85 kr. for børn op til 12 år.
Bestil koncert- og madbilletter via nivaagaard.dk

 

Onsdag 14. december kl. 19-20.30
DET' FOR BØRN på museet: Hør om universets hemmeligheder og oplev ægte stjerneskud
Alle børn og voksne ved, at når man ser et stjerneskud, så må man ønske! Men hvad er stjerneskud egentlig for noget? Og hvordan opstår de?

Denne aften på Nivaagaards Malerisamling vil astronom Mads Jørgensen fortælle om nogle af universets hemmeligheder og give børnene viden om både rumrejser, planeter og måner i vores solsystem. Og der skal ikke kun snakkes, men også opleves stjerneskud! I skyfrit vejr vil astronomen tage børnene og deres voksne med på en stjerneskudstur i Nivaagaards Park; for netop denne aften raserer meteorregnen Geminiderne, som kan give op til 150 stjerneskud i timen på nattehimlen. Undervejs bliver der tid til både at stille Mads spørgsmål og farvelægge spacy rumtegninger.

Kom gerne i pyjamas og tag yndlingsbamsen med. Husk også rigeligt varmt tøj til stjerneskudstur i parken. I tilfælde af dårligt eller overskyet vejr, holdes hele arrangementet inden døre..

Gratis deltagelse. Pladsreservation via nivaagaard.dk 

 

Tirsdag 20. december kl. 17
Juleoplæsning ved Bodil Jørgensen
Skuespiller Bodil Jørgensen besøger museet og sørger for skøn julestemning, når hun læser op fra en af hendes yndlingsfortællinger i julen: Selma Lagerlöfs 'Legenden om juleroserne'.
Pris: 100 kr. inkl. entre til museets udstillinger / 30% for årskortholdere.
Billetkøb via nivaagaard.dk

Ugen forinden er der torsdag 15. december kl. 17 læsekreds om Lagerlöfs klassiker i museets havefoyer.
Gratis deltagelse - alle er velkomne.

 

Juletræssalg
Hver weekend kl. 10-16
26. november - 18. december

De lokale blå spejdere fra De Vilde Svaner sælger flotte Nordmannsgran i flere forskellige størrelser, med og uden fod, samt gran i bundter. Har man ikke selv mulighed for at køre sit træ hjem, kan man betale lidt ekstra og få træet bragt ud.
Overskuddet fra juletræssalget går til spejdernes sommerlejr.