Det internationalt anerkendte københavnske ensemble tager afro jazz til et nyt niveau, og man skal lede længe for at finde et andet europæisk band, der har bidraget mere til den fornyede popularitet af genren end The KutiMangoes. De underholder fredag 2. december 2022 kl. 21.00 på Nødebo Kro.

Det københavnske seks-mands orkester ledet af Michael Blicher på saxofon og Gustav Rasmussen på trombone og guitar har internationalt modtaget fantastiske anmeldelser for deres tre albums såvel som adskillige Danish Music Award priser, bl.a. ”Årets Rootsnavn” i 2020. Deres opløftende live-koncerter bringer dem jævnligt på turnéer gennem Europa, Asien og Afrika såvel som til scenerne på Roskilde Festival og Reeperbahn Festival. Og nu kommer de også til Nødebo.

Uanset hvor The KutiMangoes spiller, efterlader de altid publikum glade og råbende efter mere. Efter bare få takter af deres varme, blæser-bårne lyd er det umuligt for publikum at blive siddende i stolene. Bandets unikke lyd rummer ikke kun Fela Kutis sjæl og Charles Mingus’ dristige improvisationer, men også stringente melodier fra deres nordiske ophav. På deres tredje album ”Afrotropism” udvider bandet sit lydbillede og leverer ikke mindre end deres foreløbige mesterværk.

The KutiMangoes’ to første albums, ”Afro-Fire” og “Made in Africa”, fokuserede på en søgen efter den virkning, afrikansk musik har haft på blues, jazz og soul såvel som på deres egen personlige musikalske socialisering som nordeuropæere. ”Afrotropism” er smeltediglen, hvor bandet kondenserer alle elementerne og skaber deres eget særegne bud på global musik. Her bliver groovet i den malinesiske blues akkompagneret af den skandinaviske jazz’ typiske melankoli.

The KutiMangoes live er en festlig, livsbekræftende, grænsenedbrydende oplevelse, der sender folk på dansegulvet og hjem med en følelse af at have været vidne til noget nyt, skabende på tværs af genrer. Oplevelsen af et fælles musikalsk sprog.

Inden musikken starter, kan man spise middag kl. 19 med en to-retters menu for kun 180 kr. (155 kr. for medlemmer af Forsamlingshusets Venner). Spisebilletterne skal købes i forsalg på forsamlingshusets hjemmeside www.noedebo-kro.dk senest onsdag den 30. november kl. 12.

Men alle er naturligvis velkomne til musikken - også dem, der har spist hjemmefra. Billetter til musikken koster 200 kr. ved indgangen og 190 kr. i forsalg på www.noedebo-kro.dk. Gratis med årskort.