Er man til julestemning og -hygge skal man sætte kryds i kalenderen den 29. november, 6. december og 13. december. Her byder Fredensborg Bibliotekerne på både julemusik, julekrea, julehistorier og et luciaoptog.

Tirsdag den 29. november lægges der for på Nivå Bibliotek, hvor elever fra Fredensborg Musikskole kommer forbi og spiller julemusik fra klokken 16.30 til 17.30. Imens kan både børn og voksne sætte sig og lave julepynt og nyde lidt kaffe, saftevand og julegodter. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig, så det er først til mølle, hvis man vil sikre sig en siddeplads.

Ugen efter, tirsdag den 6. december klokken 15.30-17.00, er det Humlebæk Bibliotek, som lægger hus til oplæsning af julehistorier efterfulgt af fremstilling af julepynt af kasserede bøger. Så hvis man vil høre gode historier og være med til at give udtjente bøger nyt liv ved at forvandle dem til flot julepynt, skal man hente en gratis billet på Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside.

Endelig, tirsdag den 13. december, kan man på Fredensborg Bibliotek opleve det traditionsrige og meget stemningsfulde luciaoptog, når 3. klasserne fra Fredensborg Skole går syngende rundt mellem bibliotekets reoler. Her skal man bare møde op inden klokken 10, så man er klar, når lyset i biblioteket slukkes og optoget starter.

Uanset hvilket arrangement man kommer til, er man naturligvis også velkommen til at benytte lejligheden at forsyne sig med bøger, film og musik fra bibliotekets bugnende julesamling, der er på vej op fra kældermagasinerne.