Komponist og vokalperformer Randi Pontoppidan har skabt et værk med titlen ’Weave’ til og med elever fra Fredensborg Musikskoles talentlinje. Værket uropføres til koncert i Strandvejskirken, mandag d. 21. november kl. 19, hvor eleverne også optræder som solister.

Fredensborg Musikskoles talentskole består i dette skoleår af 10 elever fordelt på instrumenterne klaver, violin, klarinet, saxofon, guitar, tværfløjte og slagtøj. Eleverne udvælges efter indstilling fra deres hovedfagslærer og får herefter et års udvidet undervisning, som inkluderer undervisning i musikteori og -forståelse, koncerttræning og sammenspil.

Netop sammenspil og fællesskab er i fokus i Randi Pontoppidans værk ‘Weave’. Værket er et fletværk, hvor instrumenterne flyder ind og ud af hinanden med små solistiske statements, så den enkelte elev lyser frem fra tid til anden. I løbet af to workshops er de blive inspireret til at gå på opdagelse i deres eget instrument gennem improvisation, og de har som solister og i mindre konstellationer udviklet deres personlige ’stemme’ til det færdige værk. Fællesskabet om musikken og det kreative rum er blevet udforsket, og eleverne styrket i en legende og intuitiv tilgang til deres instrument.

Statens Kunstfonds legatudvalg for musik har bevilget støtte til projektet, der giver eleverne en unik mulighed for at indgå i et samarbejde med en skabende kunstner. Ved koncerten bliver værket opført af eleverne sammen med Randi Pontoppidan, der som komponist og vokalperformer giver sin kunstneriske tyngde til det færdige resultat.

Ud over ’Weave’ kan man til koncerten også opleve eleverne som solister. Her vil de præsentere deres instrument i den musikalske sammenhæng, som de plejer at udfolde den på musikskolen.

Koncerten afholdes i Strandvejskirken, Humlebæk Strandvej 54, 3050 Humlebæk, kl. 19.00. Der er gratis adgang, og alle er velkomne.