Hør forfatter Peter Øvig Knudsen fortælle om sine oplevelser med elektrochok og om livet efter udskrivelsen fra den lukkede psykiatriske afdeling ved et arrangement på Humlebæk bibliotek den 1. juni 2022.


I 2018 bliver Peter Øvig Knudsen indlagt på den lukkede psykiatriske afdeling på Rigshospitalet. Diagnosen er ’svær psykisk depression’. Efter to måneder og en serie elektrochok bliver han udskrevet uden tegn på sindssyge. Men rejsen tilbage til familien er lang.

For hvordan kommer man videre efter en svær psykisk depression? Forfatter Peter Øvig Knudsen fortæller om sine oplevelser med elektrochok og om livet efter udskrivelsen fra den lukkede psykiatriske afdeling, når han gæster Humlebæk Bibliotek onsdag d. 1. juni kl. 19-21.

I samtale med litteraturformidler Rune Nyholm Nøhr Christiansen fra Fredensborg Bibliotekerne fortæller Peter Øvig Knudsen med udgangspunkt i sin bog ”Jeg er hvad jeg husker”, hvordan han oplevede at bevæge sig ind i den dybe depression, og hvordan det var at blive underkastet elektrochok. En behandlingsform, som han frygtede dybt, men som skulle vise sig mirakuløs. Peter Øvig Knudsen beskriver, hvordan han fik sit særdeles kritiske syn på psykiatrien vendt på hovedet, og hvordan han efter sygdommen er blevet en anden.

Foredraget er et samarbejde mellem Humlebæk Kirke og Fredensborg Bibliotekerne om temaet ”Eksistens”.

Køb billet til "Da jeg blev sindssyg" - forfatterforedrag med Peter Øvig Knudsen her.