I takt med at naturen springer ud står også Fredensborg Musikskoles elever på spring for at vise, hvad de har lært i løbet af året. Første offentlige arrangement vil være en fyraftenskoncert, onsdag d. 4. maj i Egedal Byens Hus kl. 16.30. Der er gratis adgang til koncerten – enhver er velkommen.

 

Koncerten præsenterer et par ensembler fra musikskolen – først det nye saz-orkester, der består af 4 elever, som altså kun har været samlet siden september 2021. Saz er et helt nyt instrument på Fredensborg Musikskole, og der har været stor interesse for at komme til at spille på det. Saz er et strengeinstrument, som bruges i den traditionelle musik, der har rødder i tyrkisk og kurdisk musik. Det er et utroligt populært instrument, fordi det er alsidig og kan bruges i alle former for musik - uanset genre. Gennem året har eleverne både stiftet bekendtskab med traditionel, anatolske musik samt klassiske, vesteuropæiske værker. De vil give smagsprøver på begge dele under koncerten, og der vil også blive mulighed for at høre saz’en i sammenspil med den akustiske guitar.

 

Underviser i saz på Fredensborg Musikskole er Fuat Talay. Han er uddannet fra konservatoriet i Istanbul og har i flere år haft base i København, hvor han både er koncertmusiker og underviser i mange forskellige sammenhænge. Han vil give publikum en lille eksempel på saz’en som solo-instrument.

 

Det andet ensemble ved koncerten kalder sig Jazzcrunch. Som navnet antyder spiller gruppen jazz og andre stilarter, hvor der indgår improvisation. Gruppen har spillet sammen i lidt længere tid, og alle medlemmer har flere års erfaring på deres instrument.

 

I weekenden 7.-8. maj afholdes MUSIKSKOLEDAGE i TIVOLI. Også her vil Fredensborg Musikskole være repræsenteret med bla. Jazzcrunch, som vil optræde om lørdagen på Salon 2-scenen kl. 11.30. Senere på lørdagen kan man opleve ensemblet Strengeleg med venner, som er en strygergruppe på godt 20 børn og unge fra Fredensborg og Gribskov Musikskoler. De optræder i Glassalen kl. 13. Andre ensembler og solister fra Fredensborg optræder i løbet af søndagen på en af de mange scener i Tivoli, som i de to dage vil syde af musik skabt af og med børn og unge fra hele landet.