I den aktuelle udstilling SONIA DELAUNAY på Louisiana indgår ca. 150 værker, som kunstneren designede til Metz & Co i Amsterdam. Matteo de Leeuw-de Monti, der har tætte bånd til Metz & Co, besøger Louisiana den 4. maj og kaster lys over Sonia Delaunays lange og produktive liv som billedkunstner og designer.

Matteo de Leeuw-de Monti mødte Sonia Delaunay første gang i 1956 i hendes atelier i Paris, da han selv var barn. Delaunay havde, siden 1925, et mangeårigt og tæt venskab og samarbejde med hans farfar og far, som ejede Metz & Co i Amsterdam – et stormagasin for tekstiler, interiørdesign, kunsthåndværk og mode.

Matteo de Leeuw-de Monti har gennemført intensive studier af hendes tekstildesign og malerier, og i 30 år har han bidraget til adskillige udstillinger og publikationer om Sonia Delaunay. I sit foredrag vil Matteo de Leeuw-de Monti kaste lys over Delaunays lange og produktive liv som billedkunstner og designer.

Foredraget introduceres af Louisianas museumsinspektør Tine Colstrup, som har kurateret den aktuelle udstilling.

Bemærk, foredraget er på engelsk.

Tid og sted: Onsdag den 4. maj klokken 19.30 i Koncertsalen på Louisiana. Arrangementet er gratis for museets gæster. Pladsbestilling nødvendig (gebyr 20 kr.), nummererede pladser. Læs mere på www.louisiana.dk.