Humlebæk Kunstforening præsenterer værker af Marianne Tümmler på Humlebæk Bibliotek i perioden 23. april til 6.maj. Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid.

Billedkunstner Marianne Tümmler er uddannet på skolen for brugskunst. Stilen er naivistisk og emmer af livsglæde, godt humør og hjertevarme. Man ser billeder med Sol og sommer og bare tæer. Prinsen og smaragdfuglen der danser menuet i luften, mens lammeskyer sejler hen over den blomsterklædte eng.

Marianne Tümmler skiller sig dog ud fra de fleste andre naivister. Hvor et naivistisk maleri typisk er velordnet og, det livsbekræftende budskab til trods, temmelig stramt komponeret, har hendes malerier noget meget dynamisk over sig.

En dynamik, der kunsthistorisk set er mere inspireret af barokkens kunst end renæssancens. Store cirkulære og elliptiske bevægelser kendetegner således Marianne Tümmlers malerier.

Arme og ben er tit forlængede, så de indgår som en del af kompositionen. I det omtale maleri danner pigens hår, fuglens vinger, prinsens arme og den anden drengs ditto et dynamisk og elegant net af cirkulære bevægelser på lærredet,

Marianne Tümmler benytter overraskende visuelle effekter som man normalt ikke forbinder med den ofte stiliserede naivistiske kunst. Er Marianne Tümmler således ikke en ”normal” naivist, har hun andre ting til fælles med sine kolleger. Glæden, det boblende humør og de livsbekræftende anarkistiske løjer fortæller om en kunstner, der vil vise os værdien i det nære, det sanselige, det berusende og det legende. Alt det, som vi glemmer i vores stressfyldte hverdag.Kys verden, dine børn og din kæreste, nus din hund og spring ud i dansen, synes budskabet at være. Ikke det allerværste, skulle man mene. Skriver Tom Jørgensen fra Kunstavisen om Marianne Tümmler. 

Der er åbning af udstillingen lørdag den 23. april 2022 kl. 11.00 – 13.00 og kan ses frem til den 6. maj på Humlebæk Bibliotek. Her er der åbent: Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag klokken 12-17 samt lørdag 10-13.

Læs mere om kunstforeningen på hjemmesiden www.humlebaekkunst.dk