Søndag den 3. april kl. 15, kan man i Egedal Kirke lægge øre til dansk korkunst af højeste kvalitet, med ét af Danmarks bedste kammerkor, Sokkelund Kammerkor, under ledelse af professor Morten Schuldt-Jensen.

 

Koret har sammenstillet en perlerække af kor motetter, som knytter an til bestemte hændelser i Jesu lidelseshistorie, i en kronologisk orden, så den røde tråd ikke bliver brudt. Det gælder fx ”Se, vi gå nu upp till Jerusalem”, af Sven-Erik Bäck, Mendelssohns ”Richte mich, Gott”, Lewkowitch med sin ”Min sjæl er stille for Gud alene”, ”Libera me” af Lajos Bárdos, ”Wenn ich einmal soll scheiden” af J.S. Bach og mange flere.

 

Det således at dirigenten kæder hele forløbet sammen med korte oplysende kommentarer, som kan være med til at eksponere musikken og ordene.

 

Med andre ord, en slags ”Mattæus Passion”, blot sat sammen af forskellige korstykker, som passer til hvert trin i den begivenhed, som også kaldes ”verdens største drama”, såmænd!

HVOR Egedal Kirke, Egedalsvej 3, 2980 Kokkedal.

HVORNÅR Søndag den 3. april 2022, kl. 15 

HVEM Sokkelund Sangkor, dir. Morten Schuldt -Jensen

HVAD Passionskoncert før påske med korværker a cappella af bl.a. J.S. Bach, Knut Nystedt, Mendelssohn-Bartholdy, Francis Poulenc, Sven-Erik Bäck og Niels la Cour  

ADGANG Fri adgang.