Den 26. marts kan børneforældre få opfrisket børnenes garderobe ved et tøjbyttemarked på Fredensborg Bibliotek.

Småbørnsforældre ved kun alt for godt, hvor hurtigt ungernes tøj bliver for småt, og hvor meget det koster at vedligeholde tøjsamlingen. Måske har man også lidt dårlig samvittighed over hele tiden at købe nyt tøj i en tid, hvor vi af klimahensyn helst skal skrue ned for forbruget.

Lørdag den 26. marts klokken 10-12 kan man gøre noget godt for både pengepung og klima ved at tilmelde sig Fredensborg Biblioteks børnetøjsbyttemarked. Her kan forældre til børn i alderen 0-5 år bytte sig til nyt tøj til børnene. Da det er et byttemarked, skal man selv medbringe 5-10 stykker brugt tøj, vel at mærke tøj, der er for godt til genbrugspladsen og selvfølgelig rent og pænt.

På selve dagen bliver tøjet sorteret efter kategorier og størrelse og lagt pænt sammen. Man må maksimalt tage så mange genstande med hjem som man bidrager med. Efter byttemarkedet er der måske noget tøj tilbage, som ikke kom i cirkulation. Det tøj, som ikke finder en ny ejer, vil blive doneret til Mødrehjælpen.

For at være med i byttemarkedet skal man tilmelde gratis sig via Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside. Kun voksne behøver en billet. Man må gerne tage børn med, men man skal huske, at det nogen gange kan være svært for de små at være vidne til deres tidligere yndlingsbluse bliver byttet væk.