Efternavnet Vuust forbindes ofte med noget af det bedste, Danmark kan præstere inden for jazz, og nu kan man opleve hele fem af slagsen ved koncerten på Nødebo Kro søndag den 27. februar klokken 16.00, som er et af forsamlingshusets bidrag til Vinterjazz 2022.

De 5 x Vuust har tilsammen medvirket på over 140 plader og hver for sig optrådt i et hav af musikalske sammenhænge. Nu samles de til en unik koncertoplevelse, hvor de vil fortolke et bredt repertoire af gamle klassikere og egne kompositioner. Oplev en koncert i en hyggelig og afslappet atmosfære. Det swingende og dansevenlige repertoire vil bestå af håndplukkede standards, et udvalg af Peter Vuusts kompositioner og vokal-jazz af sydlandsk/latinamerikansk karakter sunget på spansk af Clara Vuust, der er portugisisk gift.

Ud over at tilhøre eliten af jazzmusikere er bassisten Peter Vuust professor på både Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Universitet, og han er en internationalt anerkendt hjerneforsker og leder af grundforskningen på Center for Music in the Brain på Aarhus Universitet. Det var med den baggrund, han kom til Nødebo sidste efterår for at fortælle om sin forskning i en sal, hvor han flere gange har optrådt som musiker. Det gav inspirationen til at få 5 x Vuust til at give koncert i denne sæson.

Sangerinden Clara Vuust har et stort hjerte for gamle jazzstandards, italienske evergreens og vokaljazzen med forbilleder som Ella Fitzgerald og Sarah Vaughan. Samtidigt har hun fødderne dybt plantet i den danske sangskat med de salmer og højskolesange, hun har sunget i kor fra barndommen og hele vejen igennem sit ungdoms- og voksenliv. Hun er uddannet som sanger på Det Rytmiske Musikkonservatorium, og hendes kunstneriske virke som sanger og sangpædagogikken ført hende vidt omkring. Clara Vuust har udgivet tre albums, som alle høstede fremragende anmeldelser.

Christian Vuust er saxofonist, komponist og docent ved Det Jyske Musikkonservatorium, hvor han underviser i saxofon, hørelære, sammenspil og entreprenørskab. Christian Vuust har arbejdet meget med den såkaldt nordiske tone i jazzen og har i årenes løb haft mange samarbejder med musikere fra andre nordiske lande - bl.a. i orkestret Northern Voices, hvis debutalbum "The Thule Spirit" solgte over 10.000 eksemplarer og modtog en Grammy-nominering til årets danske jazzalbum i 1997.

De sidste to musikere i 5 x Vuust er Peter Vuusts to sønner Frederik og Mikkel på henholdsvis klaver og trommer. De er aktive i mange sammenhænge på den danske jazzscene og har begge en lovende musikalsk karriere foran sig.

Billetter til koncerten koster 150 kr. ved indgangen og 140 kr. i forsalg på www.noedebo-kro.dk. Gratis med årskort.