En helt ny og spændende forestilling er på vej på Nivå Amatørteater. Det er med sange inspireret af Nis P. Jørgensen (billedet). Som nok er mest kendt for teksten til I en lille båd der gynger og som i en årrække havde sin gang i Fredensborg. Det er Apollonia Svare, et af teaterets yngre medlemmer, der har skrevet et stykke, der beskriver nogen af de udfordringer, livet kan give nutidens unge.

"De siger, at vi er frie, men hvad er frihed?

Er vi styret af samfundets normer og alle de tusindvis af paragraffer, vi ikke kender til?" "Jeg er fortabt, gør hvad de andre forventer, selv om det går stik imod min fornuft. Jeg følger trop, selv om jeg inderst inde helst vil rende den modsatte vej."

Sådan siger stykkets hovedperson Magnus, da vi møder ham i starten af forestillingen, mens alt det han derefter, gennemlever, og det er ikke så lidt, til sidst får ham til at vågne op og selv tage ansvar for sit liv.

"Jeg har fundet ud af, hvor meget det betyder, at have nære venner, der står ved ens side. Man får styrken til at hvile i sig selv og modet til at følge sit hjerte."

Prøveforløbet, der med corona som uønsket medspiller, har været længe under vejs, har på trods af dette været både spændende, inspirerende og anderledes.

Som instruktør har jeg oplevet et dejlig frugtbart samarbejde mellem amatører og unge på vej til en skuespilkarriere.

Unge og ældre med et aldersspænd på 50 år fra den ældste til den yngste, der alle har budt ind med deres forskelligartede erfaringer og store entusiasme.

Ud over skuespil og musik er stykket krydret med danse, en nyskabelse på Nivå Amatørteaters skrå brædder. 

Forestillingen har premiere søndag d. 6 marts kl. 15,00

Derefter spilles den:

9/3-22 onsdag kl. 20

18/3-22 fredag kl. 20

19/3-22 lørdag kl. 15

Billetter bestille på https://www.nivaateater.dk/stikimodfornuften

tlf. nr. 2712 2813 (12-16) eller mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.