Efter en stor succes med fin tilstrømning til den første koncert i orgeltrilogien, inviterer Nivå Kirke nu til den anden koncert på søndag den 6. februar kl. 15, hvor organist Jakob Lorentzen, Holmens Kirke, er på orgelbænken.

På programmet er sat Præludium i D-dur af den tidligere Helsingør organist ved Maria Kirken, Dietrich Buxtehude, som virkede det meste af sit liv i Lübeck, også ved Maria Kirken, og var kendt ud over hele Europa. En Toccata primi toni af Einar Trærup Sark. Et sjovt stykke, som passer lige præcis til Nivå orglet: Cromorne en taille à 2 parties, af Nicolas de Grigny, fra dennes orgelbog. Romantiske toner af Alexandre Guilmant med Allegro i fis-mol, samt ikke mindst César Francks Pièce Héroîque, som man også kunne høre sidste år med Nivås egen organist.

Jakob Lorentzen er organist ved Holmens og Christiansborg Kirker, og spiller mange fine koncerter både i Danmark og i udlandet. Dertil underviser han på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Det Kgl. Teater. En del salmemelodier og korværker har han også begået. Så kom og mød den spændende mand, som tilmed blev slået til ridder for et par år siden!

Efter koncerten inviterer kirken på en forfriskning

Der må være 93 tilhørere på bænkeraderne. Husk coronapas og mundbind.

Varighed: ca. 1 time. Gratis adgang.

Sidste koncert i Orgeltrilogien:

Søndag den 20. februar kl. 15: Allan Rasmussen, Frederiksborg Slotskirke, Bach, Buxtehude m.fl.