I Nødebo har man det bedste drikkevand i hanerne. Rygtet går, at vandet kommer fra samme kilde som det Maarumvand, Wibroe bryggeriet begyndte at hente op fra undergrunden i 1933 og sælge på flaske som mineralvand. Men er det rigtigt? Få svaret når der er foredrag af professor emeritus Arne Willumsen Onsdag den 9. februar kl. 19.30 på Nødebo Kro.

Professor emeritus fra DTU Arne Villumsen besøger Nødebo Kro for at fortælle om kvaliteten af grundvandet - og dermed drikkevandet - i vores lokalområde (Nødebo - Hillerød). Arne Villumsen har i sin karriere forsket i geologiske emner og har tidligere bl.a. været leder af Center for Arktisk Teknologi i Sisimiut i Grønland, hvor han har arbejdet med vand- og is-relaterede forhold.

Arne Villumsen vil fortælle om vandkredsløbet, dvs. dannelsen og udnyttelsen af grundvandet, samt rensning og udledning af spildevandet. Arne Villumsen vil også besvare spørgsmålene om, hvorvidt der vil kunne skaffes nok rent drikkevand i fremtiden, eller om fortidens synder vedr. forurening af grundvandet i vores område vil kunne indhente os i de kommende år. Vil vandet i Esrum Sø evt. kunne bruges som drikkevandsreservoir? Hvordan vil klimaændringer kunne påvirke drikkevandsforsyningen?

Der vil naturligvis være lejlighed til at stille spørgsmål, og der er udsigt til en interessant og lærerig aften.

Billetter til foredraget koster 50 kr. ved indgangen og 40 kr. i forsalg på www.noedebo-kro.dk  Gratis med årskort.