Lørdag den 22. januar 2022 kl. 11.00 – 13.00 er der fernisering på en ny udstilling hos Humlebæk Kunstforening. Den kan ses frem til den 2. februar på Humlebæk Bibliotek i bibliotekets åbningstid. Udstillingen er med værker af billedkunstnerne Jeff Ibbo og Grethe Tranberg.

om Jeff Ibbo

Menneskekroppen er Jeff Ibbos foretrukne motiv, og han går til det kunstneriske arbejde ved hjælp af en levende model, selv når leret er materialet.

Men selvom værkerne er skabt foran en levende model, er udtrykket langt fra naturalistisk. Jeff Ibbo skulle omkring både mørkemaleri, ekspressionisme, naturalisme og pop-kunst, før han fandt frem til sin helt egen stil.

Han blev uddannet på det Kongelige Danske Kunstakademi 1964-70 og debuterede på Charlottenborgs forårsudstilling 1965 og på KE 1966.

Han er medlem af Billedkunstnernes Forbund, Kunstnersamfundet, Kunstnerforeningen af 18. November og Kunstnergruppen Mult.

om Grethe Tranberg (billedet)

Grethe Tranberg er født i Hørsholm og foruden billedkunstner, er hun også maler og skulptør. Hun arbejeder som kunsthåndværker med blandt andet smykkefremstilling fra 1961.

I 1982-83 var hun privatelev af Svend Wiig Hansen.

Talrige studierejser til Tunis fra 1992, senere også til Rom og senest Toscana, har tillige haft stor betydning for hendes billedsprogs opbygning og varme kolorit.

Grethe er medlem af BKF, Kvindelige Kunstneres Samfund, Kunstnergruppen Mult og Kunstnerforeningen af 18. November.
Hun har udstillet på en række censurerede udstillinger og har solgt værker til en lang række steder.

Grethes billedkunstneriske univers i fladen sprudler af poesi og mytiske fortællinger.

Studierejser til Italiens mestre fra 1300-tallet har uden tvivl inspireret Grethe kompositorisk med mange små scener af dyr og mennesker, der kædes sammen af en dyb og farvemættet kolorit.

Ofte ses frodige landskaber med træer i blomst og floder eller søer.

Mennesker og dyr ses i forskellige situationer, der kan give associationer til en eller anden myte, der ikke helt kan aflæses, men netop derfor virker dragende. 

Udstillingen med Jeff Ibbo og Grethe Tranberg, kan ses på Humlebæk Bibliotek Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag klokken 12-17 og lørdag klokken 10-13 frem til den 2. februar 2022.. Se mere på  www.humlebaekkunst.dk