Hvis ellers myndighederne giver lov til at der kan holdes foredrag den 19. januar kl. 19,30, vil forfatteren Birgithe Kosović fortælle om den dansk-jugoslaviske familie, hun er vokset op i, som altid var på kanten af et sammenbrud på grund af faderens voldsomme vrede, og som blev ødelagt, da han besluttede, at de skulle være som døde for hinanden.

Birgithe Kosović vokser op i en almindelig familie på Vestegnen med dansk mor og jugoslavisk far.

Men familien har en hemmelighed, som hun en dag afslører. Det får hendes far til at bryde al kontakt. Hun har altid fornemmet, at et sådant sammenbrud kunne ske. Nu sætter hun sig for at undersøge hans vrede og forstå: Hvordan kunne de blive som døde for hinanden?

I sin debutbog "Det du ikke vil vide" fortæller Birgithe Kosović om at vokse op i et hjem præget af farens vrede. Hun spørger: Hvorfra kom hans vrede? Og hvorfor skulle den familie, som hun voksede op i, ende med at ødelægges fuldstændigt? Det sender hende på opdagelse i historierne fra sin jugoslaviske familie, som er fyldt med folk, der slår ihjel eller selv bliver slået ihjel, og en af disse myrdede er hendes far opkaldt efter. I hendes danske familie er der tilsyneladende aldrig sket noget, men også her opdager hun en erfaring med rædsel. Det hele bliver sat i perspektiv, da hun selv står som forfatter og en af det frie ords forfægtere, da terroren rammer Danmark.

Er dette en historie om mislykket integration? Eller er det fortællingen om en helt almindelig familie, hvor hemmeligheden blev sagt højt? Og i sidste ende: Hvordan knytter man sig til nogen, der bliver ved med at være vred? Birgithe Kosović kommer til Nødebo Kro og taler om bogen "Det du ikke vil vide", hvor hun undersøger vrede. Foredraget gennemføres med støtte fra Statens Kunstfond.

Billetter til foredraget koster 100 kr. ved indgangen og 90 kr. i forsalg på www.noedebo-kro.dk. Gratis med årskort.

 

Update: P.G.A. corona er arrangentet flyttet til den 20. april 2022.