Hele december og frem til 2. januar er Louisianas Børnehus fyldt med julestemning og spændende aktiviteter. Det hele er gratis for museets gæster, og alle tre etager i Børnehuset er åbne 11-18. 

Du kan blandt andet lave kosmiske julekugler, bygge bevægelige skulpturer eller skabe kreative collager. I dagene op til nytår kan du også lave festlige, skøre og surrealistiske nytårshatte. 

Aktivitetsoversigt for december i Børnehuset

Kosmisk julepynt med Alicja Kwade
Lav julekugle-planeter med inspiration fra Alicja Kwades store sten-planeter, der kan ses lige udenfor Børnehuset.

Bageværksted 22. dec. - 2. jan. (kl. 12-16, begge dage inklusive)
Bag surreelle figurer i peberkagedej - find inspirationen i udstillingen med Mika Rottenberg i Vestfløjen.

Bevægelige tegninger – tegneværksted
Fødder og hænder trykker på røde knapper og sætter gang i en masse farver og streger. Skab dine egne tegninger inspireret af Mika Rottenberg.

Gavemærker og collager - som Pia Arkes landkort
Brug samme teknik som den dansk-grønlandske kunstner Pia Arke og lav spændende collager til fx gavemærker. Tegn efter landkort og brug kaffe, ris, havregryn og sukker - kolonialvarer.

Finurlige fantasidyr – lerværksted
Overalt på museet, ude og inde, er der inspiration at hente til at lave figurer i ler. Finurlige eller fantasifulde. Du bestemmer selv, hvilken form de skal have.

Figurer med gode historier - maleværksted
Male dyrefigurer der fortæller en historie. Prøv at male som udstillingsaktuelle Jens Adolf Jerichau - enkle dyrefigurer med store eller gode historier.

Skulpturer i bevægelse – byggeværksted
Fingre, hår og grønne planter der bevæger sig - grib limpistolen og byg bevægelige og surrealistiske skulpturer. Du kan finde inspiration i udstillingen med Mika Rottenberg.

Detektivkufferter
I kan låne en detektivkuffert i Børnehuset og sammen gå på opdagelse i udstillingen med Jens Adolf Jerichau. I kufferten er der sjove opgaver, blyant og lup.

Familieomvisning 22. dec. - 2. jan. (begge dage inklusive) kl. 11.30
Træd ind i Mika Rottenbergs finurlige og mærkværdige univers sammen med en af Børnehusets kunstformidlere. Tilmelding sker på dagen i Børnehuset. For familier med børn i alderen 4-16 år, alle er velkomne.

Lav den vildeste nytårshat 26.-30. december (begge dage inkl.)
Skab festlige, skøre og surrealistiske nytårshatte inspireret Mika Rottenberg.

 

Åbningstider:

Tirsdag - fredag kl. 11-22. Lørdag, søn- og helligdage kl. 11-18. Mandag lukket.

 

OBS! Museet holder lukket den 24., 25. og 31. december samt den 1. januar.