Årets handicapris går til fritidsforeningen Nørdenirvana for at skabe et inkluderende fritidstilbud. Handicapprisen overrækkes ved en reception på FNs internationale handicapdag den 3. december 2021.

I år går Fredensborg Kommunes handicappris til fritidsforeningen Nørdenirvana for at skabe et inkluderende fritidstilbud for alle børn og unge med særinteresser for nørdede spil, som også rummer børn og unge med forskellige diagnoser, særligt indenfor autismespektret. Nørdenirvana tilbyder et ugentligt fællesskab omkring brætspil, kortspil, computerspil, spil på Nintendo og samvær omkring tv-serier og film.

Holdleder Jacob Grandt beskriver, at målet med nørdenirvana er at samle børn og unge til forskellige nørderier, og dermed styrke sociale kompetencer, fremme venskaber og opbygge selvværd. Jacob fortæller, at alle børn og unge, der møder op til Nørdenirvana har lov til at være dem de er, med deres helt egne særinteresser.

Formand for Handicaprådet i Fredensborg Bettina Bové udtaler:

"Nørdenirvana er den værdige vinder af årets handicappris, fordi foreningen drives af ildsjæle, som giver børn og unge med diagnoser en tryg og åben base, der tager højde for medlemmernes individuelle behov og lykkes med at fastholde dem over flere år".

Handicapprisen overrækkes ved en reception på FNs internationale handicapdag den 3. december kl. 10.00 på Lindegården, Lindelyvej 6 i Fredensborg. Arrangementet er offentligt tilgængeligt og fremmødte skal kunne fremvise et gyldigt coronapas.