Der er foredrag om skønlitteraturens helbredende kraft med Mette Steenberg onsdag den 1. december kl. 19.30 på Forsamlingshuset Nødebo Kro.

"I litteraturen er du aldrig alene," siger Mette Steenberg, som er forsker på Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet og overbevist om, at litteratur og fællesskab er livgivende for alle og en stor hjælp til ensomme og udsatte.

Der er et boom i læsekredse rundt omkring på landets biblioteker, i sognegårde og i kulturhuse. Hvorfor vil vi gerne mødes med andre læsere og diskutere vores læseoplevelser? Mette Steenberg har været en del af miljøet omkring "fælleslæsning", læsegrupper baseret på højtlæsning og samtale, lige siden det blev organiseret af The Reader Organisation i Liverpool i England i 2001. Hun stiftede den danske version Læseforeningen i 2001 og har oplevet mange mennesker løfte sig i livet ved hjælp af litteraturen.

Der er efterhånden en del forskningsresultater, der viser, at man både lever længere og kan styrke sin mentale sundhed, blandt andet afhjælpe depression og stress, gennem skønlitteraturen. De senere år har flere og flere kommuner og institutioner fået øjnene op for dette aspekt og tilbyder såkaldt "kultur på recept" for stressramte borgere.

Mette Steenberg kommer til Nødebo og fortæller om sin forskning og om litteraturens betydning for den mentale sundhed. Dette spændende forskningsarbejde har som nogle af sine mål at bringe litteraturen ud, hvor den hjælper mennesker, skaber fællesskaber i alle livssituationer og på tværs af sociale lag. Mette Steenberg er leder af Læseforeningen, der er en almennyttig forening, hvis formål det er at bringe litteraturen ud, hvor den gør gavn.

Billetter til foredraget koster 100 kr. ved indgangen og 90 kr. i forsalg på www.noedebo-kro.dk. Gratis med årskort.