Nivaagaards Malerisamling inviterer til gratis oplæsning, børneteater, familiebilledskole og bamsetur i Ib Spang Olsens univers ved flere arrangementer i november måned. 

Ib Spang Olsens sprudlende billedunivers og særlige blik for det eventyrlige i hverdagen taler til både voksne og børn. "Børns fantasi er som de voksnes", som Ib Spang Olsen sagde, og november måned på Nivaagaards Malerisamling er fyldt med arrangementer, der vækker fantasien til live for børnene og deres voksne.

Tirsdag 2. november
Gratis oplæsning - kom og hør 'Det lille lokomotiv'
Skuespiller Neel Rønholdt, som vi kender fra tv-julekalenderen 'Tinkas Jul', læser Ib Spang Olsens klassiker 'Det lille lokomotiv' Under oplæsningen vises Spang Olsens illustrationer til historien om det lille vildfarne lokomotiv, der udkom som hans første børnebog i 1954 med hans fireårige søn Tune krediteret som medforfatter.

I 2003 overførte Ib Spang Olsen 'Det lille lokomotiv' til et nyt medie, da han lavede historien om til en tegnefilm, der også kan opleves i udstillingen.

Cafeen serverer aftenens ret og børnemenu efter arrangementet.

Oplæsningen er gratis for gæster u. 18 år, årskortholdere eller når entreen er betalt (halv pris efter kl. 16). Tilmelding sendes til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Søndagene 7., 14. og 21. november
Familiebilledskole i Ib Spang Olsens univers
Kan du lide at tegne og fordybe dig i historier sammen med dit barn eller barnebarn? Så tilmeld jer Nivaagaards Malerisamlings familiebilledskole, der over tre søndage i november dykker ned i Ib Spang Olsens fantasifulde univers. Billedskolen indledes med at gå på opdagelse i udstillingen for at lære den folkekære tegner og børnebogsforfatter bedre at kende. Herefter skal der tegnes en masse, høres historier og digtes egne fortællinger. Fantasien bliver sat fri, og det bliver både hyggeligt og sjovt, når børn og voksne sammen kaster sig ud i de kreative opgaver. Kunstner Sisse Hoffmann guider og vejleder.

Søndag d. 7. november kl. 11-14
Søndag d. 14. november kl. 11-14
Søndag d. 21. november kl. 11-14
Familiebilledskolen afholdes i Bergia-salen på Nivaagaards Malerisamling. Madpakker og drikkevarer kan medbringes, det er også muligt at købe i museets cafe.

Pris: 150 kr. for 1 voksen + 1 barn (fra 8 år) alle tre søndage. Tilmelding via nivaagaard.dk

Billedskolen er et samarbejde mellem Nivaagaards Malerisamling, Fritidsbutik og Red Barnet, lokalafdeling Fredensborg/Helsingør. 

Mandag 15. november kl. 15 og kl. 17
Teater Fantast præsenter 'Lille frø' på museet
En af vor tids største børnebogsillustratorer og -forfattere, Jakob Martin Strid, har fremhævet Ib Spang Olsen som sit særlige forbillede. Mandag 15. november flytter Jakob Martin Strids univers ind i udstillingen, hvor Teater Fantast udfolder hans populære børnebog 'Lille frø':

En meteor lander hos en frøfamilie på 5. sal. Ud kommer en lille frø. Lille Frø er fræk. Og der er faktisk ikke noget at gøre ved det. Både eksperter og åndelige vejledere opsøges, men det hjælper ikke. Han er og bliver slem og møder en masse modstand. Men måske er al hans ballade faktisk kunst? Måske er han ikke gal, men genial? I hvert fald ender det med, at alle hans narrestreger bliver udstillet; ophøjet til kunst.

Teater Fantast står også bag den succesfulde dramatisering af Jakob Martin Strids 'Mustafas Kiosk'. Forestillingen 'Lille Frø' har nyskrevet musik komponeret af Kenneth Thordal, som også har skrevet musik til flere forestillinger på det Kongelige Teater.

Familieforestillingen spilles kl. 15 og kl.. 17 for de 4-8 årige og deres voksne (ikke egnet for børn under 4 år). Varighed ca. 1 time. Museets cafe er lukket om mandagen, men der kan købes snack og juice i museumsbutikken.

Pris: 50 kr. for børn og 100 kr. for voksne/ 90 kr. for årskortholdere. Tilmelding via www.nivaagaard.dk  

Søndag 21. november kl. 11.15
Familieomvisning for de mindste og deres bamser
Tag yndlingsbamsen med, når Nivaagaards Malerisamling inviterer til familieomvisning og tager jer med på opdagelse i Ib Spang Olsens skønne univers. I skal især høre historien om den lille kære bamse Pjer Brumme, som Ib Spang Olsen skrev og illustrerede i 1971, men der bliver også tid til at møde andre sjove figurer. Hvilken slags bamse tager I mon med?

Gratis for gæster u. 18 år, årskortholdere eller når entreen er betalt. 

Hver dag er for børn
Hver dag er der aktivitetsark og opgaver for børnene på museet. I havefoyeren er der tegneborde, hvor børnene selv kan skabe deres bidrag til tegnevæggen i udstillingens passage. I udstillingen kan børnene og deres voksne også fordybe sig i en perlerække af Ib Spang Olsens børnebøger og se et udvalg af hans legendariske animationer og tegnefilm.

Nivaagaards Malerisamling tilbyder i øjeblikket halv pris på entrébillettens normalpris (90 kr.) tirsdag-fredag kl. 16-20. Det skyldes, at enkelte af museets sale er lukket pga. en større klimarenovering. Museets guldaldersamling kan opleves i en enkelt sal, indtil resten af museet forventes at kunne åbne senere på året med yderligere en ophængning af samlingens værker.