Smag på litteraturen sammen med Fredensborg Bibliotekerne og KulturStationen. Kom med på madeventyr i litteraturen og få pirret dine smagsanser med to hyggelige arrangementer i november og december

Torsdag d. 18. november kl. 17-20: Litteraturbingo og fællesspisning

Blev der lige sagt skildpaddesuppe? Aftenen starter med litteratur-bingo kl. 17 og i stedet for tal, er det kulinariske ord fra litteraturen, man skal holde øje med på spillepladen. Der er selvfølgelig fine præmier på højkant, som kan nydes på tværs af aldre.

Kl. 18 er der middag ved langbordet, hvor der skal nydes mad kokkereret af Madkollektivet Naboskaber.
Kom alene eller tag din nabo, ven, bedsteforældre, strikkeklub, dine børn eller din date under armen til en hyggelig og social aften sammen med dine medborgere.

En voksenbillet koster 125 kroner og en børnebillet (3-12 år) 65 kroner. Arrangementet foregår på KulturStationen, Humlebæk Center 44, 3050 Humlebæk. Billetter købes på Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside.

Torsdag d. 9. december kl. 19-21: Sæt ord på smagen – foredrag med supersmager Lisbeth Ankersen

Hvad er smag og hvordan kan man beskrive den? Hvordan kan evnen til at sætte ord på smagen give større smagsoplevelser – og gøre det lettere at dele oplevelserne med hinanden? De spørgsmål er udgangspunktet i Lisbeth Ankersens foredrag. Med enkelte litterære referencer vil der blive set på, hvordan madkultur forandres. Undervejs kan man smage med og undersøge hvorfor – og hvordan – grøntsager taler til alle sanserne. Ankersen kommer ind på, hvilke grøntsager, der kan give umami og mæthed, og hvordan man kan klæde grøntsagerne på til at spille den nye hovedrolle i måltidet.

Arrangementet foregår på Humlebæk Bibliotek. En billet koster 50 kroner, og er man medlem af Biblioteksklubben eller KulturStationen koster en billet 40 kroner. Billetter købes på Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside.

Lisbeth Ankersen er professionel ”smagsnørd”. Hun hjælper firmaer og producenter med smagsbeskrivelser af fødevarer til brug i produktudvikling, kvalitetssikring og markedsføring.
Arrangementerne er et samarbejde mellem KulturStationen og Fredensborg Bibliotekerne og er en del af arrangementsrækken ”Smag på litteraturen”. ”Smag på litteraturen” er støttet af Fredensborg Kommunes Kulturudvalg.