Fredag den 5. november går en jazz-sekstet med nogle af tidens allerbedste instrumentalister i en fransk elektronisk offensiv med arrangementer af temaer hos nogle af de største kunstnere inden for fransk elektronisk musik: Daft Punk, Air, Jean Michel-Jarre, Justice og David Guetta.

Instrumenteringen vil være den samme som på det legendariske Miles Davis album "Kind Of Blue", dvs. med tre horn - trompet, altsaxofon og tenorsaxofon - samt en rytmegruppe med klaver, kontrabas og trommer.

For de fleste mennesker starter ideen om fransk elektronisk musik med Jean-Michel Jarres banebrydende indspilninger og store kommercielle succeser i slutningen af 1970’erne. Men det hele begyndte i virkeligheden længe før og ligger til grund for et i dag imponerende panorama af fransk elektronisk musik.
Musikerne i denne aftens Jazz-Take er alle en del af Niels Land Doky International Jazz Collective: trompetisten Luca Aquino og altsaxofonisten Fredrik Kronkvist, begge fra Sverige, tenorsaxofonisten Gábor Bolla fra Ungarn, danskerne Tobias Dall på bas og Thomas Clausen på klaver - og for første gang som gæst hos os, den eminente amerikanske trommeslager Greg Hutchinson, hvis renommé som en af verdens bedste nulevende trommeslagere gør dette længe ventede gæstespil til en ganske særlig begivenhed.

Niels Lan Doky International Jazz Collective (NLD IJC) er en sammenslutning af prominente musikere fra Europa, Nordamerika og Sydamerika, som mødes regelmæssigt for at præsentere unikke, kuraterede og eksklusive jazzkoncerter, der ikke kan høres nogle andre steder.
Billetterne købes på Politiken BILLET og koster 375 kr. – bemærk! inklusive entré til Louisiana. Gebyr 10 kr.