Den 15. november vender den traditionelle fejring skumringstimen tilbage på Humlebæk Bibliotek med stemningsfuldt indhold. 

Lige så vidunderlige de lyse sommeraftener i Skandinavien ofte er, lige så hyggelige og stemningsfulde kan efterårets mørke skumringstimer være i skæret fra stearinlyset og regndråber på ruden.

Det er denne særlige efterårsstemning, der bliver fejret den 15. november på Humlebæk Bibliotek, når Fredensborg Bibliotekerne og Foreningen Norden sammen genoptager traditionen med ”Skumringstid i Norden”.

I år er det overordnede tema ”drømme og længsler”, og aftenen starter klokken 19 med oplæsning ved Bent Skov Larsen af et uddrag fra Sally Salminens roman ”Katrina”. Efter oplæsningen vil der være musikalsk optræden med elever fra Fredensborg Musikskole.

Aftenens hovedbegivenhed er et foredrag ved Ivalo Olsvig, som er cand.mag i grønlandske og arktiske studier og museumsinspektør i Knud Rasmussens Hus. Ivalo Olsvig vil fortælle om den grønlandske kvinde Arnarulunnguaq, der deltog i Knud Rasmussens store slæderejse – den 5. Thule-ekspedition 1921-24.

For at deltage i ”Skumringstid i Norden” skal man tilmelde sig via Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside. Det koster 50 kroner, mens medlemmer af Biblioteksklubben og Foreningen Norden kan nøjes med at betale 40 kroner.