Den 30. oktober kan man give sit besyv med om det nye Fredensborg Bibliotek og samtidig få en underholdende dag med to sjove arrangementer for børn.

Fredensborg Bibliotek er næsten altid åbent, men lørdag den 30. oktober klokken 10-14 vil det alligevel være lidt mere åbent end normalt. Her inviterer Fredensborg Kommune nemlig alle interesserede borgere til åbent hus, hvor man kan høre om og komme med input til, hvordan biblioteket skal tage sig ud, når udvidelsen til stueetagen bliver en realitet fra formentlig 2024.

Samtidig med, at det bliver muligt at dele sine idéer og tanker om det nye bibliotek, vil der være godt med underholdning til børnene. Klokken 11-11.30 er der således trylleshow med en af Danmarks bedste tryllekunstnere for børn, nemlig Den Store Tryllenørd, og klokken 13-13.45 vil der være forrygende musikalsk underholdning med Beat & Brøl og deres Monsterland-forestilling. Forestillingerne er gratis, men der kræves billet, som kan hentes på Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside.

Imellem underholdningen kan besøgende til det åbne hus orientere sig i bibliotekets ”projektrum”, hvor Fredensborg Kommune løbende hænger information op om planerne for det nye bibliotek. Her kan man også selv få inspiration ved at læse andre borgeres forslag til, hvad det nye bibliotek skal tilbyde.

I februar 2021 blev det afgjort, at Fredensborg Kommune fra 1. januar 2022 overtager Kiwis tidligere lokaler i Jernbanegade med henblik på at udvide biblioteket, som i dag kun optager en del af 1. salen.