Brugerrådet i Egedal Byens Hus inviterer til foredrag med mag.art. Jørn Berglund søndag den 7. november kl. 14.00. Jørn Berglund fortæller om sit liv som arkæolog, musiker og ekspeditionsmand samt om et livslangt engagement i Grønlands samfundsudvikling og oprindelige folks situation i Arktis.

Efter foredraget vil der være lejlighed til at stille spørgsmål og publikum kan dele egne historier fra Grønland.

Jørn Berglund er født i den lille by Maniitsoq i Vestgrønland. Stedet kaldtes engang Zuickerbrood – opkaldt af hollandske hvalfangere i 1600 tallet som syntes, at bjergene lignede gammeldags sukkertoppe. hans far var en meget ung nordjyde, der efter at have mødt hans grønlandske mor i Hellerup, begav sig ud på eventyret, at starte familie og åbne sin egen lille købmandshandel i Maniitsoq. Dengang i 1950’erne havde byen ca. 1500 indbyggere og er i dag vokset til omkring 3.700 indbyggere.

Så det var noget af et eventyr, familein havde kastet sig ud i. og for at gøre en lang historie kort har Jørn været gæsteforsker og cencor på Ilisimatusarfik – Grønlands Universitet, og arbejdet på Grønlands Statistik, Kalaallit Nunaata Radioa (KNR), Qorsussuaq Skole og været Leder af Nuuk Kunstmuseum. 

Alt det og meget mere kan man høre om i foredraget.Gratis billetter bookes via www.place2book.dk 

Hvad: Foredrag ”Mit arktiske liv” ved mag.art. Jørn Berglund
Hvornår: søndag den 7. november kl. 14
Hvor: Egedal Byens Hus, Egedalsvej 2, 2980 Kokkedal

Brugerrådets aktiviteter er støttet af Fredensborg Kommunes Kulturudvalg.