I samarbejde med fem andre biblioteker livestreamer Fredensborg Bibliotekerne to samtaler med henholdsvis Nikolaj Nørlund og Lone Hørslev samt Dorthe Nors og Malte Tellerup.

Den 27. oktober kl. 19 kan man live på Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside og Facebook-side opleve musiker Nikolaj Nørlund i samtale med digter Lone Hørslev om digte, sangtekster og samarbejdets kraft, og den 2. november kl. 19 er det forfatterne Dorthe Nors og Malte Tellerup, som vi sætter i stævne i en samtale om landskaber og litteratur.

De livestreamede arrangementer er en del af projektet ”Viden og oplevelser live med bibliotekerne”, som bygger på værdifuld erfaring fra coronanedlukningen: Her samarbejder seks danske biblioteker om at sætte to spændende kulturpersonligheder sammen til en livestreamet debat om et aktuelt eller interessant emne. I foråret 2021 producerede de involverede biblioteker tre velbesøgte online-begivenheder med Svend Brinkmann og Erlend Loe om livskriser, Leonora Christina Skov og Rane Willerslev om det at være menneske samt Lone Frank og Puk Qvortrup om kærlighedens væsen.

Ønsker man at overvære de to samtaler med Nikolaj Nørlund og Lone Hørslev samt Dorthe Nors og Malte Tellerup, skal man på de nævnte tidspunkter gå ind på Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside eller Facebook-side og se med via telefonen, tablet’en eller computeren. Man vil også kunne stille spørgsmål via Facebooks kommentarspor.

Værter for de livestreamede samtaler er – ud over Fredensborg Bibliotekerne - Slagelse, Ballerup, Lolland Gentofte og Glostrup bibliotek, og projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.