Så er der jazzkoncert med Dørge Becker Carlsen Trio, det er søndag den 14. november kl. 16.00 på Nødebo Kro. Trioens rødder går tilbage til 70'erne, hvor de tre musikere sammen med trommeslageren H. C. Mogensen dannede den legendariske gruppe "Thermænius" og som de første introducerede en blanding af jazz, rock, klassisk og etnisk musik på den danske musikscene. 


Trioens rødder går tilbage til 70'erne, hvor de tre musikere sammen med trommeslageren H. C. Mogensen dannede den legendariske gruppe "Thermænius" og som de første introducerede en blanding af jazz, rock, klassisk og etnisk musik på den danske musikscene.

Dørge Becker Carlsen Trio har en speciel evne til at kommunikere med deres publikum og skabe nærvær, hvad enten det er på den store festivalscene, i en jazzklub eller i den intime koncertsal som på Nødebo Kro. Irene Becker skaber på piano og keyboard det harmoniske og rytmiske grundlag for de melodiske tråde fra Morten Carlsens saxofon og Pierre Dørges guitar.

De tre musikere var i 1980 grundlæggerne af New Jungle Orchestra. Med jazzen som udgangspunkt har New Jungle Orchestra udforsket alverdens musikalske universer fra tuvelansk strubesang til indisk raga og afrikansk juju, indonesisk gamelan og kinesisk folkemusik blandet godt op med dansk folkesang og et anstrøg af Spike-Jones agtig komik. New Jungle Orchestra var statsensemble i perioden 1993-96, hvor de rejste rundt i verden sammen med Dronning Margrethe og spillede for folk og statsledere. I mere end 40 år har New Jungle Orchestra markeret sig som en af de mest originale grupper på den globale musikscene, og de har udgivet omkring 30 albums.

Ved siden af New Jungle Orchestra har de tre musikere fortsat deres trio, der har fortryllet en trofast fanskare fra Rønne til Skagen over New York, Chicago, Rochester, San Francisco, Abu Dhabi, Abakan i Sibirien, Moskva, Tampere til København og mange andre steder på deres turnéer. Ind imellem har de haft gæster med og har bl.a. optrådt med Dan Turell, Ib Michael, Povl Dissing, Hamid Drake, Kirk Knuffke og Marilyn Mazur. De har udgivet CD'er med Marilyn Mazur og Hamid Drake og senest deres egen "The Skagen Concert" i 2008.

Ved koncerten i Nødebo vil man fornemme en meditativ og intens stemning mellem musikerne, publikum og rummet. En rejse i musik fra Carl Nielsens smukke salme "Det koster ej for megen strid", gennem kinesiske æsker til sommer ved Vesterhavet - musik af bl.a. Josquin des Prez, Pierre Dørge, Duke Ellington og Irene Becker.

Billetter til koncerten koster 150 kr. ved indgangen og 140 kr. i forsalg på www.noedebo-kro.dk . Gratis med årskort.