I efteråret 1980 gik nogle kunstinteresserede og udøvende kunstnere i Humlebæk sammen og dannede Kunstforeningen for Humlebæk og Omegn - idag Humlebæk Kunstforening. Lørdag den 23. oktober klokken. 13:00 fejrer Kunstforeningen sit 40 års jubilæum.

Kunstforeningens første formand var Goga Brandt, og gennem de 25 år har kunstforeningen haft seks formænd. som nævnt Goga Brandt derefter Erik Bjørk, Benthe 0rbeck, Arne Gunner, Erik Nielsen og den nuværende formand Kis Bonde.

Det hele startede med Efterårsudstillingerne på Humlebæk Skole i kommunalt regi, hvor man udstillede i skolens gymnastiksal og festlokalet i kælderen. Det var festlige dage, hvor kommunens kunstnere, professionelle som amatører, boltrede sig på væggene og gulvet. Senere fødtes foreningen med udstillinger i lidt fastere rammer, da man fik salen på Humlebæk Bibliotek at udstille i. Det gode samarbejde med biblioteket har siden lagt grunden til en række interessante udstillinger, hvor man gennem årene har udstillet en række spændende kunstnere både fra Danmark og fra udlandet.

I 2020 skulle foreningen markere deres 40 års jubilæum, men desværre gjorde coronaen det ikke muligt. Nu med et års forsinkelse, fejres jubilæet på Humlebæk Bibliotek.

Ved arrangementet serveres en let anretning og Bakkesangerinderne fra Nivå Amatør Teater underholder med en forestilling som er skruet sammen med udgangspunkt i et udvalg af søde, sjove og frække viser fra den legendariske syngepige-pavillon på Dyrehavsbakken, og de optræder i flotte og festlige kostumer, som giver det eventuelt triste og grå vejr kamp til stregen.

Alle er velkommen til at deltage ved kunstforeningens jubilæum. Det hele koster kr. 150 og man melder sig til ved at sende en mail til kasserer Marianne Møller, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest den 10. oktober.