Nivaagaards Malerisamling går ind i den sidste måned for visning af udstillingen 'Anette Harboe Flensburg. Træerne findes' og inviterer til to arrangementer med den aktuelle kunstmaler i centrum:

Koncert med pianist Katrine Gislinge

Torsdag 9. september kl. 19.30 kan museets gæster nyde en særlig koncert med Katrine Gislinge. Pianisten har til sin veninde og udstillingsaktuelle kunstner Anette Harboe Flensburg sammensat et smukt repertoire med musik af blandt andre Schubert, Bent Sørensen, Chopin og Rachmaninoff. Koncerten afholdes mellem Harboe Flensburgs værker i Søjlesalen.

Pris 225 kr. inkl. entré til museet / 30% rabat til årskortholdere

TALK med Anette Harboe Flensburg og Mai Misfeldt

Anette Harboe Flensburg har markeret sig som en af vor tids mest talentfulde kunstmalere. Hendes kendte interiørmotiver har inspireret til sammenligninger med kunstnere som Vilhelm Hammershøi, der mestrede at skildre lysets liv i et mennesketomt rum. I Harboe Flensburgs menneskeforladte billeder anes der ofte i rummenes skygger, vindues- og døråbninger konturer af den naturlige verden udenfor. Træerne og naturen har altid været til stede i hendes værker, men i de nyeste malerier er hun trådt helt udenfor de rum, som igennem et langt kunstnerisk virke har været hendes foretrukne motiv - helt derud, hvor træerne findes.

Tirsdag 14. september kl. 17 besøger Anette Harboe Flensburg Nivaagaards Malerisamling til en TALK med kunstkritiker Mai Misfeldt, hvor hun fortæller om den nærværende udstilling med de nye motiver, hendes arbejdsprocesser, inspirationskilder og et langt liv som kunstner.

Pris 100 kr. inkl. entré til museet / 30% rabat til årskortholdere.

 

Om Anette Harboe Flensburg (f. 1961)

Uddannet fra Designskolen i Kolding i 1985. Deltaget i en lang række udstillinger og lavet flere offentlige udsmykninger ved bl.a. Johan Borups Højskole, Uggeløse Kirke, Patienthotellet ved Rigshospitalet og Højesteret. Udstillet på kunsthaller og museer som Trapholt, Kunsten, La maison du Danemark i Paris, Kunstmuseet Brandts, Bergen Kunsthal, Gl. Strand, Skagens Kunstmuseer m.fl. Modtaget en række priser, herunder Eckersberg medaljen i 2017 og Ny Carlsberg Fondets Kunstnerpris i 2018.

'Anette Harboe Flensburg. Træerne findes' kan opleves frem til 26. september på Nivaagaards Malerisamling, der præsenterer udstillingen i anledning af Anette Harboe Flensburgs 60-års fødselsdag. Udstillingen viser kunstnerens helt nye malerier sammen med et nøje udvalg af værker fra de seneste 30 år.

Billetter til arrangementerne købes via museets hjemmeside:https://shop.nivaagaard.dk/arrangementer/