Byt frø og planter – eller hjælp nye haveejere i gang med dine overskuds-planter,når Fredensborg Museum lørdag den 4. september kl. 12-15 holder plante- og frøbyttedag i haven ved Fredensborg Museum.

- Vi håber at haveejere med planter og frø i overskud har lyst til at komme og bytte sig til nye frø og planter – eller måske bare vil give væk af de planter, man har i overskud fra haven. Det kan fx være traditionelle bondehaveplanter, ikke mindst hjemmehørende planter. Det kan både være dem, man har i sine staudebede men også dem, der har stået rundt omkring i bondestuerne som duftgeranium og pelargonier, fortæller Tora Ribers fra Fredensborg Museum.

Nye haveejere kan blive hjulpet i gang og der bliver mulighed for at dele erfaringer om sol og skygge, vand og tørketålende planter, om insektvenlige planter og om indsamling af frø.

Det koster ikke noget at deltage, vi stiller borde frem, til de planter, I har med. Men vi har på museet ét ønske: hostaplanter, en gammel bondehaveplante, som vi gerne vil plante foran museet, der vender mod nord. Vi kan bytte med frø af smukke lyserøde og lyslilla akelejer fra museets egen have, slutter Tora Ribers.

Hvad: Plante- og frøbyttedag
Hvornår: lørdag den 4. september kl. 12-15
Hvor: Fredensborg Museum, Avderødvej 19, 2980 Kokkedal