Søndag den 29. august er Fredensborg Atletik Klub atter vært ved et af nordsjællands største løbestævner, nemlig Esrum Sø rundt. Ud over turen rundt om søen, er der yderligere tre ruter, i og omkring Fredensborg slotspark og Sørup. 

Esrum Sø Rundt er den klassiske udfordring for alle motionister, der gerne vil prøve kræfter med løb i kuperet terræn og i smukke, åbne landskaber. Om du er frisk fra sofaen, træner flere gange om ugen eller holder dig i form med løb til arbejde, så har Esrum Sø Rundt en rute for dig.

Esrum Sø Rundt byder på følgende udfordringer::

Kongeetapen 27 km
Slotsetapen 10 km
Prinsesse Isabella ruten 5 km (separat start for børn og for voksne)
Fredensborg Børneløb 1,5 km

Esrum Sø Rundt har start-/målområde og stævneplads ved Fredensborg Slot, Slotsgade, Fredensborg. Oplev de smukke omgivelser omkring Fredensborg Slot.

Esrum Sø Rundt har været afholdt siden 1972 og er et af Danmarks smukkeste og mest udfordrende motionsløb. Fredensborg Slot er Dronning Margrethes residens i forårs- og efterårsmånederne, og det vidtforgrenede slotsanlæg danner unikke rammer for Esrum Sø Rundt.

Hvis du deltager i 27 km Kongeetapen, får du en stor, flot medalje – deltager du på andre ruter får du en flot løbsmedalje. Ved alle distancer er der mulighed for, at du kan printe et personligt diplom med navn, distance, tid og samlet placering.

Esrum Sø Rundt handler om motion, velvære og sammenhold, og vi har plads til både nybegyndere og rutinerede løbere.

Tilmeld dig på www.esrumsoerundt.dk  

Trafikale restriktioner på løbsdagen søndag

Slotsgade/Jernbanegade er spærret for al trafik fra Bakkedraget til Wiedeveltsvej kl. 7-16 (åbnes dog for trafik fra Bakkedraget til Østrupsvej kl 11.50.)

Endrupvej/Fredensborgvej/Harreshøjvej er spærret for al trafik fra Ryttervænget til Esrum Søvej kl. 11.00-13.00
Esrum Søvej og Harreshøjvej ensrettes søndag fra kl. 11:15 til 12:30 i nordgående retning fra Jonstrup til Esrumvej
Sørupvej er spærret for gennemkørsel ved Sørup Havn kl. 11.30-14.30

Trafikken på rute 205 afvikles af Politiets Beredskabskorps i det nordlige spor mellem Harreshøjvej og Gribskov.
Stenholtsvej er lukket i begge retninger fra kl. 12:00-14:00

Øvrigt

Der skal regnes med ventetid på Slotsvænget og Skovsvinget mellem kl. 11:30 og 12:30, da 10 km-løberne skal passere disse, ligesom der er løbere på Sørupvej fra kl. 11:30 til 14:30. Hastigheden er begrænset til 30 km i timen - tag hensyn til løberne og vig for disse.

Der er standsningsforbud på hele Slotsgade, Slotspladsen og Jernbanegade op til Wiedeweltsvej - fjern gerne bilen dagen før af hensyn til opbygningen.

 

Video fra tidligere stævne