Lørdag den 28. august kl. 15-18 inviterer Nivaagaards Malerisamling til høstfest på plænen vest for Nivå Centeret for at fejre den fælles kartoffelmark, som lokale børn og voksne denne sommer har været med til at lægge, hyppe og passe. Nu skal marken spises!

Michelinkok og madaktivist Christian F. Puglisi er sammen med kunstner Danh Vo idemand til kartoffelmarken - de voksede op i Nivå i forskellige årtier og blev siden internationale stjerner inden for hver deres felt. De er begge optaget af naturen og dyrkning af jorden, og kartoffelmarken er deres bidrag til en større forståelse for lokalproduktion af fødevarer, naturens tilstand, bæredygtighed og socialt samvær.

De deltager også i høstfesten, hvor Puglisi laver mad af høsten fra kartoffelmarkens mere end 30 sorter, der tilbage i maj måned blev lagt som en hyldest til mangfoldighed.

Maden kan nydes ved langborde med kartoffeltryks-dug lavet af borgere i forbindelse med Nivådagen, der finder sted samme dag kl. 11-15. Her er byens lokale aktører gået sammen om at lave aktiviteter på gåruten Nivåringen, og ved Nivaagaards Malerisamling vil der være mulighed for at lave kartoffeltryk på dagens festdug.

Der vil også være snobrød, kartoffelløb, pop up gårdbutik til høstfesten ved Nivå Centeret - og naturligvis fri leg på halmballerne.

Høstfesten er gratis for deltagende og spisende gæster.

Selve høstdagen finder sted tirsdag 24. august kl. 15-18. Alle er velkomne til at komme forbi og høste kartofler.

Vil du være med i pop up gårdbutik?
Kom og sæt dit præg på høstfestens pop up gårdbutik, der sammensættes af lokale borgere med grønne fingre og alt godt fra egen muld til salg. Send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. snarest og inden 20. august, hvis du ønsker at være med.