Snart er det tid til afvikling af årets Ironman stævne i København og Nordsjælland. Flere tusindende deltagere fra store dele af verden samles søndag den 22. august i København til denne legendariske IRONMAN-distance der er 3,8 km svømning, 180 km cykling og 42.2 km løb. Cykelrutens toppunkt er en tur gennem Fredensborg Kommune

Der er rig mulighed for at komme ud på gader og stræder for at følge deltagernes kamp mod hinanden og dem selv. Flere steder langs ruten vil der være arrangeret festligheder, mens at mange beboere på ruten også sætter kaffebordet ud i indkørslen og har en hyggelig dag med at heppe på deltagerne.

180 Km gennem Nordsjælland

Cykelruten på de 180 km strækker sig fra København og nord på, Her. køres ad Strandvejen mod Humlebæk, via Dageløkke mod Langstrup og Lønholt. her krydses Kongevejn for at fortsætte mod Grønholt og videre mod Karlebo. Derfra mod Lillerød, Birkerød og Lyngby. Ruten gennemkøres to gange.

Af hensyn til beboernes og deltagernes sikkerhed afvikles cykelruten på afspærrede ruter i Nordsjælland og København. I den forbindelse har arrangørerne i samarbejde med de involverede kommuner og Politi udviklet en afspærrings og omkørselsplan, som har til hensigt at bringe beboere hen hvor de gerne vil under afviklingen. Dog skal man forvente øget rejsetid.

Arrangørerne anbefaler almindelige bilister, at man så vidt muligt bruger motorvejsnettet til at krydse ruten og for at undgå kø. Det er naturligvis muligt at krydse ruten på cykel og på gå-ben. Hold øje med skiltningen i lokalområdet.

Gudstjenester berøres

Grundet Ironmans rute gennem Grønholt, kan det oplyses at søndagens gudstjeneste kl. 10.30 er henlagt til Fredensborg Slotskirke. Ronald Boelskifte vil være præst. Efterfølgende søndag, er gudstjenesten i Slotskirken henlagt til Grønholt Kirke grundet løbestævnet Esrum Sø Rundt.