Forsamlingshuset i Nødebo har planlagt sæson 2021-22 i sikker forventning om, at alle corona restriktioner er ophævet, og publikum vil møde talrigt op fra sæsonstarten den 22. september. Den årlige kulturkalender er på gaden og kan hentes på Nødebo kro eller på bibliotekerne rundt i Nordsjælland.


Det er som sædvanlig en meget bred vifte af kulturtilbud, der afvikles i Kroens smukke sal med den pragtfulde udsigt over Esrum Sø. Der er seks klassiske koncerter, syv koncerter i andre musikgenrer, seks fredagsaftener, hvor man kan starte med en god middag i krostuen og fortsætte med musik i salen, og otte foredrag. Nytårsgallafesten måtte aflyses i år, men vender stærkt tilbage i januar 2022 og det samme gør Nøddeknækkernes folkedanseaftener den sidste fredag i måneden. Endelig bydes der på ølsmagning, middag og musik med øl-specialisten Carsten Berthelsen.

Den 30. september kommer Dreamers’ Circus. Det er anden gang den dansk-svenske folkemusikgruppe spiller på Nødebo Kro, og ved deres første besøg i 2017 blev billetterne revet væk. Det bliver de sikkert også denne gang, så køb i god tid.

31. oktober fejres Bob Dylans 80 års fødselsdag med en koncert med Dissing & Las, hvor Rasmus og Jonas Dissing sammen med Las Nissen giver deres sublime fortolkninger af Dylans sange. Søren Kristiansen Trio måtte aflyses i sidste sæson, men kommer i november, hvor der også er koncert med en anden jazz-trio Dørge, Becker & Carlsen. Nødebo Kro er som spillested med i Vinterjazz 2022, og Grarup Allstars kommer i begyndelsen af februar, mens man senere på måneden kan høre jazz-gruppen 5 x Vuust.


Der er også store navne på den klassiske musikfront, hvor Nødebo Kro forventer stor rift om billetterne: I oktober opføres Hugo Wolfs Italienisches Liederbuch af sangerne Nana Bugge Rasmussen og Teit Kanstrup akkompagneret af Louise Schrøder. Den dramatiske sangcyklus kædes sammen af Mathias Hammer, der er kendt som den mest vindende holdleder i DRs klassiske musikquiz.

Henschel Kvartetten kommer i marts og sæsonen slutter med en koncert med Michala Petri og Lars Hanibal, der fejrer deres 30 års jubilæum som duo. Nødebo Kro præsenterer også unge kunstnere på vej frem, nemlig violinisten Alva Holm i december og pianisten David Munk-Nielsen i januar. Sæsonen åbnes i september med en koncert, hvor Ensemble Felix bl.a. uropfører et en decet af komponisten Anders Koppel.


I sidste sæson måtte Nødebo Kro aflyse flere af de planlagte fredagsaftener med Mad & Musik. Fire af dem er flyttet til den nye sæson, nemlig Little Havana Band (salsa) i november, Billy Cross i januar, Salsa La Vista i marts og det Hillerød baserede Mr. Swing King Band i april.

Desuden kommer Mads Mathias Kvartet i oktober og Diallo, Nordsø, Diallo i december. På disse aftener begynder musikken kl. 21, og inden da kan man spise en to-retters menu tilberedt af forsamlingshusets frivillige kokkehold. Spisebilletterne skal købes i forvejen.


Journalisten og forfatteren Georg Metz vil i oktober give sit syn på dansk kulturpolitik – eller hvorfor den altid mangler. I november kan man høre forfatteren Tom Buk-Swienty fortælle den virkelige historie om Karen Blixen ud fra sin bog ”Løvinden”, og i januar kan man møde forfatteren Birgithe Kosović. Tegneren Jens Hage skulle i sidste sæson have fortalt om sit arbejde som tegner og kommer i oktober i stedet. Sæsonens foredrag omfatter desuden emner som overvågningens historie, skønlitteraturens helbredende kraft, drikkevandet i Nødebo, Nordbanens historie.


Man kan købe billetter i løssalg til alle arrangementer, og hvis man er medlem af støtteforeningen Forsamlingshusets Venner, kan man for kun 800 kr. købe et årskort og dermed få adgang til 27 af sæsonens oplevelser, hvor den samlede løssalgspris vil være 3.800 kr. Det koster 350 kr. årligt at være medlem af venneforeningen, og medlemskab kan tegnes sammen med køb af årskort.

Billetter og årskort købes på forsamlingshusets hjemmeside www.noedebo-kro.dk