Nu kan man finde to af Fredensborg Bibliotekernes udendørs historieskattejagter i den gratis app Natureventyr. Hermed er børnefamilier sikret sjove og enkle udendørs sommerferieaktiviteter.

Sidste sommer indgik Fredensborg Bibliotekerne et spændende samarbejde med børnebogsforfatter Maria Rørbæk om at skabe udendørs historieskattejagter til kommunens børnefamilier. Det kom der i alt fire fantastiske, eventyrlige og digitale fortællinger ud af, der siden har været tilgængelige via Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside.

Nu har to af fortællingerne fået nyt digitalt liv på en anden platform – de er nemlig blevet tilgængelige i appen Natureventyr, der rummer mange spændende eventyrruter forskellige steder i landet.

Befinder man sig i nærheden af Humlebæk Bibliotek, kan man således kaste sig over den spændende historie ”Onkel Ebbes Arv”, der handler om drengen Birk og hans fætter Nick, som prøver at få fat i de penge, deres bortrejste onkel har efterladt dem. Man kan også tage til Fredensborg, hvor eventyret om ”Det forstenede folk” fører deltagerne fra Fredensborg Bibliotek til slotsparken, der er blevet forvandlet til det magiske rige Eventyrlia med pigen Mille i hovedrollen. Kendetegnende for begge ruterne er, at børnene kommer til at tage aktiv del i historierne, da der skal løses spændende gåder og udfordringer undervejs.
Det er en god idé at have en voksen eller en større søskende med, der kan læse, da historierne skal læse højt i takt med, at man går ruten.

Udover de ovennævnte eventyrruter finder man pt. også ruterne ”Fasanjægermesterens søn og krybskytten” og ”Minnie og husfreden”, som Fredensborg Kommune står bag.

De to eventyr i appen er efter idé af børnebogsforfatter Maria Rørbæk, som blandt andet er kendt for bøgerne ”De hemmelige youtubere”, ”Bogstavtyven” og ”Sprogheksen”.

Appen Natureventyr kan downloades gratis til din telefon.