Tirsdag den 29. juni, skulle skovrider Jens Bjerregaard Christensen fra Naturstyrelsen og formand for Fredensborg Kommunes Fritids- og Idrætsudvalg, Kristian Hegaard, have budt velkommen til open water swimming i svømmebanen på Esrum Sø, men arrangementet er blevet aflyst.

Tilslutningen til arrangementet har vist sig at være minimal, så arrangørerne har derfor på et møde forleden dag, valgt at aflyse og det på trods af, at tilmeldingsfristen ikke var udløbet, hvilket var den 27. juni 2021 kl. 20.

Om svømmebanen:
Den 1000m lange svømmebane ligger til fri afbenyttelse på vandet i sommersæsonen. Den starter ved den kommunale badebro på Fredensborg Havn og går nordover langs bredden forbi Skipperhuset og ender nord for Kongebroen i Fredensborg Slotspark.

Banen er markeret med en nummereret orangerød bøje for hver 100m, i alt 10 bøjer. Svømmebanens afgrænsning ud mod Esrum Sø er markeret med 10 gule bøjer. Svømmerne skal holde sig indenfor de gule bøjer, mens de sejlende opfordres til at holde sig udenfor de gule bøjer.

Bag arrangementet stod:
Partnerskabet Gang i Fredensborg i samarbejde med Fredensborg Atletik Klub. Kajakklubben Esrum Sø og TrygFondens Kystlivreddere bistår med beredskab.