Oplev en humoristisk og glædespredende cabaret på Kulturstationen i Humlebæk lørdag den 19. juni kl. 19.30.hvor man lærer Benny Andersen som person og hans uimodståelige viser bedre at kende i forestillijgen Livet er ikke det værste man har.

Benny Andersen var et spændende menneske – både som digter, komponist og person – med mange farver og nuancer, både lyse og mørke, milde og vilde! Hans digte og viser er fyldt med humor og humanisme, finurligheder og overraskelser. Og når vi kalder ham for vores nationaldigter, skyldes det jo netop, at han så glimrende forstod, at skrive om at være menneske og dansker – og vi dermed kan spejle os i hans værker og blive klogere på os selv og hinanden.

 

Forestillingen fremføres af Teatret OPtimis hvor ”BENNY” lader publikum se vores mest populære digter og hans eminente viser gennem nye briller. Cabaret’en er bygget kronologisk op om Benny Andersens liv og karriere – i høj grad fortalt gennem hans egne erindringer, prosastykker og digte. Vi viser ham og hans kunst fra mange sider – ”under begge øjne” som han selv skrev – og tegner dermed et sprudlende, inspirerende og helstøbt billede af vores nationaldigter.

 

De skønne og kraftfulde viser fletter sig om og ind i fortællingen – og vi synger dem, så man rent faktisk kan høre de fantastiske tekster. Cabaret’en indeholder bl.a. viserne: Svantes lykkelige dag, Rosalina, Verdensborger i Danmark, Hymne til skørheden, Lille sang til Nina, Svantes drikkevise, Bjørnen vågner, Vennesang, Barndommens land, Hilsen til forårssolen, Svantes svanesang, Go’ nu nat og Tidseltango.

 

Cabaret’en spiller på Kulturstationen i Humlebæk lørdag den 19. juni kl. 19.30. Billetter gennem www.teaterbilletter.dk  

 

Teatret OPtimis

Har gennem 25 år turneret med humoristiske og tankevækkende cabaret’er. Teatret har gennem årene spillet 15 forskellige forestillinger, hvor viser af bl.a. Bellman, Evert Taube, Cornelis Vreeswijk, Benny Andersen, Sigfred Pedersen og Poul Henningsen har været omdrejningspunktet.

Allan Høier, sanger og idémand

Visesanger med speciale i det dansk-svenske repertoire. Medvirket i en lang række forestillinger for Teatret OPtimis. Har lavet adskillige roste vise-CD’er og optrådt i radio og TV. Er desuden blæksprutte og administrator – både hos OPtimis og i andre sammenhænge.

 

Erik Axel Wessberg, guitarist og arrangør

Medvirket som musiker, skuespiller, komponist, arrangør, kapelmester i forestillinger på bl.a. Århus Teater, Svalegangen, TV Teateret og Odense Teater. Stor undervisningserfaring. Udgivet bøger og CD’er. TV- og radioproducer for DR. Har lavet cabaret med bl.a. Susanne Breuning, Simon Rosenbaum og Ulla Henningsen.

 

Bo Skødebjerg, instruktør

Uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole. Fastansat skuespiller ved Ålborg Teater 1988-94 og siden arbejdet som freelance skuespiller, instruktør, tekstforfatter og dramatiker ved en lang række teatre. Har senest dramatiseret Dickens “Et juleeventyr” til Randers Egnsteater og “Odyseen” til Folketeatret.