Søndag den 6. juni kl. 19.30 kan man på Nødebo Kro opleve en intens improvisationskoncert, hvor Carsten Dahl komponerer øjeblikkets musik ved pianoet og i en åben dialog med publikum deler sin stærkt personlige fortælling og inspirerende tanker om kunsten - i musikken såvel som maleriet.

Carsten Dahl vil blandt andet fortælle om, hvordan han har vendt en ekstremt angstfyldt barndom til at være selve motoren i et kunstnerisk virke, hvor han er kendt som en af landets bedste koncertpianister, en intens og særdeles produktiv maler samt en superskarp og autentisk foredragsholder. Du vil møde et filosofisk, humoristisk og moderne renæssancemenneske med virkelig meget på hjerte!

Nogle kender måske allerede Carsten Dahl fra lokalområdet, da han har sit atelier nær Arresødal i Frederiksværk. Der har han de seneste 5 år malet med stor inderlighed og udstillet både lokalt og rundt omkring i Danmark. Denne eftermiddag vil han også tage nogle af sine billeder med og fortælle om tankerne bag.

Både som maler og musiker bevæges han af det i sprækken usagte og skjulte, og alting synes at spejle sig i ham som i et vand. Han blændes af lyset, der skabes ud af mørket, for hvis man kender sit afgrundsdybe mørke, ser man meget klarere i lysets refleksioner. Han ønsker at være en åndens maler og en åndens komponist. For ham er toner farver og farver toner. Akkorderne er landskabernes bund, der veksler mellem skygge og lys, dybde og perspektiv. Fuglene er de mange udtryk og følelser set fra barnets perspektiv.

Selve det at være maler og det at være musiker handler mere om at kunne skabe en åndelig evighed og bevægelse i øjeblikket og fastfryse det foran beskuerens eget spejl. På den måde forvandler han det ukendte potentiale fra dødvægt til liv.

Carsten Dahl anses i dag for at være en af de mest innovative og geniale improviserende musikere. Hans vidtrækkende talent lader til at være ubegrænset. Med et frit udtryk i jazztraditionen og et nærmest skræmmende niveau i originalitet og narrativ evne komponerer han desuden orkesterværker og fungerer som multiinstrumentalist på egne produktioner. Gennem tiden har han medvirket på mere end 300 CD'er, vundet utallige priser, heriblandt Ben Webster Prisen og flere Danish Music Awards, og modtaget en strøm af lovord fra anmeldere verden over.

Myndighederne kræver at man kan vise gyldigt corona-pas for at komme ind til koncerten.

Billetter til denne dialogkoncert koster 150 kr. ved indgangen og 140 kr. i forsalg på www.noedebo-kro.dk. Gratis med årskort.